· · Коментари: 0
МУШКА МОДА

Бекам тера "помпадур", Бред undercut, а једном глумцу је фризура buzzcut заштитни знак

Најбоље мушке фризуре оне које су издржале тест времена, “преживеле” многе сезоне и остале модерне до данас. Ево неких од њих…

1620122041_TOOO.jpg
Фото: ЕПА

Шта чини “кул” мушку фризуру? Она не мора да буде слепо придржавање модних и трендовских диктата или подражавање изгледа планетарно популарних спортских, музичких или глумачких имена. Суштина је, заправо, у безвремености. Ноншалантности. Самопоуздању.

Прочитајте још: Купите ОВИХ 6 ствари и заблистајте у свакој прилици! Тренди гардероба за топле дане (ФОТО)

Buzzcut

Једноставно речено, овај начин шишања подразумева да све длаке на глави буду једнаке дужине, а то се најлакше постиже машиницом. Одговара свима, али највише мушкарцима који имају четвртаст или овални облик лица. Како то у пракси изгледа, знаћете већ при погледу на Тома Хардија или Џастина Тимберлејка.

Тимберлејку је buzzcut заштитни знак!

Прочитајте још: Некад и сад: Ево како и колико се мушка мода променила у последњих 100 година (ВИДЕО)

Од фризера само затражите да вам косу скрати машиницом. Можете да кренете од “шестице”, па ако закључите да је предугачко, једноставно затражите да још мало скине. Додуше, последњих година се buzzcut све чешће ради маказама, што је захтевније.

Помпадур

На папиру, “помпадур” би могло да звучи као нешто што може да буде занимљиво сезону-две, а да онда постане предмет подсмеха. Међутим, овај стил је присутан већ дуже од века и из године у годину, захваљујући благим корекцијама, наставља да буде међу омиљеним. Коса је горе дуга и зачешљана тако да ствара драматичан волумен. Представници овог стила су, рецимо, Бруно Марс и Дејвид Бекам.

Бекам тера "попадур" и лепо му стоји.

Због често екстремне висине на врху, ова фризура није најприкладнија за мушкарце са дугим или правоугаоним обликом лица, али зато одговара онима са квадратним, овалним и округлим.

Зализана

Коса је много дужа на врху и потпуно зализана, као код, рецимо, Бреда Пита или Артура Шелбија из “Бирмингемске банде”.

Прочитајте још: Урадите САМЕ: Ево како да уске фармерке претворите у ПОПУЛАРНЕ ЗВОНЦАРЕ (ВИДЕО)

Овај начин шишања (slicked back undercut) има сличности са стилом помпадур, али како је коса на врху нешто краћа, одговара и издуженим лицима.

Војничка је одлична ако је стилизована.

Да бисте се определили за ову фризуру, неопходно је да пре одласка код фризера пустите да вам коса поприлично нарасте. А стилизовање је прилично лако - само употребите одговарајући производ и провуците га кроз косу на врху.

Стилизована војничка

Класична војничка фризура није одувек била модерна. Пре би се могло рећи да су је носили конзервативци. Међутим, времена су се променила и захваљујући малим изменама и дугом низу познатих личности које су је у међувремену носиле (на пример, глумац Рајан Рејнолдс), постала је тренд.

Прочитајте још: Да ли конзумирање млека и млечних производа доводи до појаве акни на лицу?

Одговара свима, а довољно је само да фризеру објасните да желите класичну мушку фризуру, али нешто модернију, веома кратку позади и са страна. Ако је коса на врху довољно кратка, није потребно ни да је стилизујете. Једном у две седмице незнатно је поткратите да би деловала уредно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.