Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТРАНЦИ

Француска новинарка посетила Београд, а оно што је доживела потпуно је ШОКИРАЛО: "Срби једну ствар праве боље од нас"

Француску новинарку су изненадиле две ствари: вина боља него у Бордоу и атмосфера на улицама лепша него на Азурној обали

FrancuskinjaSalih.png
Фото: лична архива
Oglas

Очекивала сам "Нови Берлин", јер су ми сви тако описивали Београд, али оно што сам доживела у српској престоници потпуно ме је шокирало - каже Салија Хаџилани, француска новинарка која пише за чувену париску издавачку кућу "Петит футе" која има водиче о свим туристичким местима на свету. Она има и своју радио емисију, а пише и за разне чувене сајтове.

Прочитајте још: Шта туристи највише воле да посете у Београду? Погледајте које су најпозантије "селфи тачке" српске престонице

у народној ношњи
Фото: Лична архива

Салија је посетила Србију на позив Туристичке организације Београда, а из наше престонице отишла је тужна.

Облачила се у српску грађанску ношњу из 19. века, завиривала иза скела како напредују радови на осликавању Храма Светог Саве, улазила у подруме Сењака да проба вина старих српских сорти, пела се на кулу Гардош, мачевала се попут Скајвокера и пуним плућима уживала у ноћном животу Београда.

Старе сорте вина су фантастичне!

Дегустација старих српских сорти у винарији на Сењаку су право откровење за ову Францускињу. Била је убеђена да нико не прави боља вина од Француза.

- Атмосфера, људи, храна, вино, све је фантастично и сви уживају у животу - каже Салија.

У Храму са водичем
Фото: Лична архива

Графити

Каже да се нарочито изненадила понудом провода у Савамали која је толико богата да би и Париз позавидео. Допала јој се Бетон хала, Кц Град, барови, кафићи, графити, градски превоз, књижаре, фасаде, споменици.

Прочитајте још: Како ће се путовати после пандемије? Људи ће се плашити великих хотела, а СРПСКИ домаћини ће бити најтраженији

- Људи су ме нарочито одушевили, јер су сви насмејани, па када неког упознам помислим она је таква, а онда се испостави да су сви весели - истиче Салија.

Кафићи пуни људи су посебна атракција!

Каже да јој се највише допала навика Београђана да искористе сваки слободан тренутак за дружење.

- Кафићи су све време препуни људи који разговарају и смеју се и стално сам се питала да ли се налазим на Азурној обали или у Београду, јер ми идемо у провод само викендом - објашњава Салија.

Земун је други град
Салија мисли да турстима Београд никада не може да досади, јер имају још један град - Земун.

Тесла и Едисон

Током боравка у Београду посетила је Конак кнегиње Љубице, пробала српску ношњу и први пут чула за "славу", што је на њу оставило велики утисак.

Селфи са Ушћем
Фото: Лична архива

Почаствована је могућношћу да види како напредују радови на Храму Светог Саве, док је завршеном криптом одушевљена. Допало јој се Ушће, поглед са Калемегдана и каже да је то најбоље место за селфи у Европи.

Одушевљена је Храмом, али и Теслиним музејем.

Ипак, Музеј Николе Тесле је "шлаг на торти" током упознавања Београда. Поред мачевања електрицитетом, највише је погодило сазнање да толико значајан научник нема достојно место у попуалрној култури.

Прочитајте још: Једноставан начин да зарадите 14.000 динара за дан: Радите ФУДИ-ТУРЕ јер их странци воле!

- Пишем водич о Флориди и када поново отпутујем да га завршим тражићу да у Музеју Томаса Едисона одају признање Николи Тесли, јер су њих двојица подједнако значајни што читав свет светли - закључује Салија.

Ужива на београдском сунцу Фото: А. М.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Throw me back in Belgrade 🙏🏻❤️ This was my last trip before the pandemic ! It was at the end of Feb for 3 days and I loved it. Belgrade is so beautiful and interesting🤩 I did several podcasts there and I will post them soon on my podcast channel (les podtrips de Saliha). Here you can have some shots of my trip. First picture is with my Serbian friend @jelstankovic2018 from @visit.belgrade @mamashelterbelgrade #visitserbia #visitbelgrade #travel #travelgram #throwback #throwmeback #mamashelter #mamashelterbelgrade #confinement #lockdown #covid19 #stayathome #livelaughlove #nostalgie #nostalgic #city #travelwriter #traveler #globetrotter #beforepandemic #friends #mindfulness

A post shared by Saliha Hadj-Djilani (@salihalajournaliste) on

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas