Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТОМАК

БЕСНИ без РАЗЛОГА? Болесна јетра утиче на КАРАТЕР нервозних људи, а ДЕПРЕСИВНИИМА је болестан суседни оган

Јетра и жуч утичу на то да ли ће човек бити меланхоличан или екстремно нервозан и бесан.

1598429870_Jetra.png
Фото: Пексел
Oglas

Научници су утврдили да су јетра и жуч уско повезани са психичким стањима, а у зависнсоти од лучења јетре могу се повезати и карактери неких особа. Људи који су пуни беса и жучи, називају се колерицима, а они који су депресивни означавају се као меланхолици.

Прочитајте још: Волите чашу ВИНА више, али и ЗДРАВЕ НАПИТКЕ! Ево како једно друго може да ЗАЛЕЧИ

Један од првих знакова болести јетре је њено отицање, које лако може да се дијагностикује опипавањем стомака. Пацијент осећа притисак у горњем делу абдомена, има расуте болове. Све ове тегобе могу да доведу до отежаног дисадња или срчаног рада. Клинички налаз упућује на масну јетру.

Јетра је фабрика
Јетра је највећа жлезда у организму и најважнији орган за размену материја. Зато доктори кажу да је јетра "фабрика за прераду отрова".
Јетру може да разболи само нервоза, али и масна храна.

Узроци поремећаја у раду јетре најчешће су у вези са психичким оптерећењима која доводе до тегоба рада овог органа. Дуготрајна узбуђења и стрес, љутња и бес, чак и када су потиснути и нису отворено спољени према спољашњој средини могу да доведу до тегоба и обољења јетре.

Прочитајте још: Истраживање дало застрашујуће резултате: Рађено на ПОЛА МИЛИОНА тинејџера, издвојено 8 ФАКТОРА

Недостатак свести о здравом начину исхране, штета и масна храна, као и тешка храна погоршавају стање јетре. И савремени фармацеутски лекови могу да доведу до оштећења јетре. У зависности од индивидуалних склоности пре или касније долази до оштећења која ће бити плодно тло за упалу или цирозу јетре.

Чај за здраву јетру, али и промена начина живота Фото: Пиксабеј

Код људи који имају тешка оштећења јетре често се јавља несносан свраб нарочито ноћу и под утицајем топлоте. За почетак треба променити начин живота, а онда и почети са лечењем јетре у чему могу да помогну и природни третмани чајем.

За меланхоличне чичак

Росопас Фото: Пиксабеј

Обесхрабрени и меланхолични људи,  заборавни, са изразитом аверзијом према свађи дефинитивно имају проблема са јетром.

Обесхрабрени су, често имају главобољу...

Ако осећају мучнину и често главобољу, а имају и утисак да им је језик отечен треба да пију чај од чичка.

Росопас за бесне

За људе који су бесни без разлога, али пате и од анксиозности као последицу гриже савести, лењи су и имају аверзију према било каквом физичком или менталном напрезању, није ни чудо што су такви јер имају болесну јетру и жуч.

Свађају се без разлога, али мрзе сваки рад.

Ако имају вртоглавице, лош апетит, стеже им се стомак, па се после преједу - треба да пију чај од росопаса.

Прочитајте још: КОНАЧНО: Откривено шта је узрок неподношљивог ХРКАЊА! Ко ОВО једе НОЋУ СТРУЖЕ

Кинин за анксиозне

Анксиозни људи изузетно иритирају најближу околину. Често имају каприциозан апетит, непрестано би нешто јели, али не знају шта. Имају изразиту ферментацију после воћа. Кожа им је сува, осећају хладноћу напољу, бораве највише унутра. Они треба да пију кинин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas