Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РАЗОТКРИВАЊЕ

Бетмен је био дебељушкасти месар, а Холивуд је на њему зарадио милијарде! (ВИДЕО)

Фотографија Била Смита из 1870. године са маском доказује да је прави Бетмен био месар коме су досадили лопови.

1623919687_betmenJoiner.jpg
Фото: Youtube/ screenshot DavidelRey3
Oglas

Холивуд га је приказао као мишићавог суперхероја, који је стекао милионе обожавалаца широм света, и сматрало се да је лик Бетмена креација компаније "Комикс" из 1939. године, када се први пут појавио у стриповима. Шездесетих година прошлог века Бетмен је био главни јунак ТВ серија, а 1989. настала је и култна филмска франшиза.

Прочитајте још: Александар је победио последњег самураја, понизио Јапан и вратио се кући

Бетмен је месар се из Сафока

Међутим, "Suffolk Gazette" наводи да је инспирација за лик била истинита прича о извесном Билу Смиту, који се 1870. године из Сафока преселио у Америку и настанио у Њујорку, где је радио у месари. Како се наводи, истражени су историјски записи из тог времена из Источне Англије и САД-а. Бил Смит је живео у Далинхуу, где је био радник на фарми, а онда се укрцао на брод који је пловио од Ливерпула до Њујорка - у потрази за бољим животом.

Ухватио је лопова са јагњећим бутом и одлучио да спашава свет од ситних лопова и криминалаца!

Општинске архиве показују да је Смит први пут оптужен 1878. године, јер је ухватио и ударио лопова који је истрчао из радње са јагњећом ногом. Смита, тада 43-годишњака, ослободио је благонаклони судија, коме је несумњиво досадила бескрајна листа ситних криминалаца.

Прочитајте још: Пошто је деци обезбедио куће и станове, Дејан Миленковић из Борача је себи подигао гробницу са "гарсоњером" (ФОТО)

Фото: Пиксабеј

После хватања лопова рођен је Бетмен

Ова "епизода" је инспирисала Била Смита на даље "акције", посебно када се један пасус о њему појавио у "Њујорк Трибјуну" - да настави да се бори против лопова са још више жара.

После 4 године направио је маску сви су знали ко је

Биле су потребне још четири године да направи своју чувену маску за главу - да би изгледао попут слепог миша и да би сакрио свој прави идентитет. Потом је ноћу патролирао својим комшилуком тражеци зле момке.

Прочитајте још: Примитивни номади су направили прецизан астрономски сат: Да ли су дошли са ОРИОНА?

У тадашњој штампи је, кажу, аутор познат само као Робин, 1892. написао:

Читав комшилук је знао да ноћу шета градом и од њега беже гангстери и лопови.

- Сви су у комшилуку чули за овог Бетмена. Ноћу шета улицама и сви гангстери, лопови, пијане скитнице - држе се на дистанци. Он је освета. Он је ноћ. Он је Бетмен".

Том приликом објављена је ексклузивна фотографија Била Смита, борца за правду.

Бетмен је умро у 66. години

Међутим, после овог извештаја наводно није било вести о Бетмену, а новинари енглеског листа тврде да су успели да добију копију његове смртовнице из централног регистра у Њујорку, где се наводи да је умро од хипотермије, једне ледене ноћи, фебруара 1896. Било му је 66 година.

Фотографија Бетмена је права, али зворци стрипа су се држали своје приче до краја.

Прочитајте још: Иванов је покушао да оплоди шимпанзе ЉУДСКОМ СПЕРМОМ, а циљ је био један! Шта се КРИЛО иза НАЈОЗБИЉНИЈЕГ светског пројекта! (ВИДЕО)

У причу о Билу Смиту и аутентичност фотографије појавиле су се сумње, посебно зато што су творци Бетмена, Боб Кејн и Бил Фингер, својевремено потанко описали како су креирали свог стрип-јунака. Међутим, фотографији нико није успео да пронађе ману - није у питању фотошоп, нити је на било који начин дорађивана, и сасвим је могуће да потиче с краја 19. века.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas