· · Коментари: 0
ВИТКИ

Без ДИЈЕТЕ 15 килограма мање? Ових ПЕТ супер-намирница ТОПЕ сало!

Једите намирнице које проверено топе сало и коначно заблистајте у овој години!

1611148828_Dijetapixa.jpg
Фото: Депозитфото

Досадило вам је бројање калорија и мерење порција на граме? Постоји једноставнији начин да се решите сувишних килограма!

Прочитаје још: НЕ РАДИТЕ ТО: Изгладњивање је ОПАСНО, али и БЕСКОРИСНО

Пут до витке линије не мора да подразумева изгладњивање и рестриктивне дијете. Тајна је у храни коју једете. Правилним избором намирница можете покренути процес мршављења, а ми вам представљамо оне које најбоље топе масне наслаге. Особе које нису држале дијету су уз јеловник базиран на овим намирницама ослабиле од 8 до 15 кг!

Фото: Депозит

1. Купус за витак стас

Купус дијета је надалеко позната. Готово да нема гојазне особе која није пробала да се ослободи вишка килограма уз чувену чорбу од купуса. Истина је да је ово поврће одлична намирница уколико желите да дотерате линију.

Минимум калорија!

Купус има веома мало калорија (100 г садржи свега 24 кцал), а богат је витамином Ц који игра значајану улогу у сагоревању масти у организму. Осим тога, купус садржи и киселине које успоравају претварање угљених хидрата у масти и влакна која држе ситост. Плус црвени купус је одличан за срце

Прочитајте још: Најлакша ДИЈЕТА на планети: Пратите ритам ЗЕМЉЕ (2 ДЕО)

2. Риба за 25 % ефикаснију дијету

Многа истраживања су доказала да риба и морски плодови, у односу на друге намирнице богате протеинима, за 25 % више поспешују губитак килограма код особа које су на дијеталним режимима исхране. А све то захваљујући омега 3 масним киселинама! Овај нутријент се показао као значајан савезник у борби са вишком килограма. Он подстиче рад хормона који регулишу осећај глади, а и смањује лучење оних који утичу на стварање масних наслага.

Прочитајте још: Месечева ДИЈЕТА за јануар: Гладни ЈЕДАН ДАН недељно и килограми се топе!

Цитруси Фото: Депозит

3. Млечни производи дају дупло боље резултате

Да не буде забуне, ово се односи искључиво на намирнице са смањеним процентом масти. Многе студије су потврдиле да уколико три пута дневно уносите маломасне млечне производе, ослабићете дупло више него да ове намирнице изоставите из јеловника.

Комбинација калцијума и витамина Д је добитна!

Комбинација калцијума, витамина Д и протеина које садрже млеко, јогурт и сиреви с малом количином масти поспешују рад метаболизма и разлагање масних наслага!

4. Грејпфрут за 5 пута брже мршављење

Осим што је "крцата" витамином Ц, ова воћка је добар извор биљних влакана и витамина А. Било да волите његов горак укус или не, морате да знате да је грејпфрут савршена намирница уколико желите да се ослободите вишка килограма. Има веома мало калорија, а ствара осећај ситости.

Грејпрфрут даје осећај ситости.

Студија је показала да су особе које су узимале грејпфрута пре сваког оброка мршавиле и до пет пута више од оних које га нису јеле. Киселине и нутријенти којима грејпфрут обилује смањују лучење хормона који утиче на стварање сала.

Киви сагорева масти Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: СМРШАЈТЕ НА ЗДРАВ НАЧИН: Уместо ригорозних дијета, примените савете стручњака

5. Киви топи сало

Познато је да витамин Ц игра значајну улогу у процесу топљења масних наслага. Кад смо већ код тог моћног нутријента, онда не можемо а да не споменемо његовог најбољег представника - киви. Захваљујући томе што садржи витамина Ц више од било које друге намирнице, ово воће је идеално за све оне које прижељкују раван стомак, без наслага сала! Рачуница је сасвим једноставна. Уколико не уносимо довољно витамина Ц у организам, за 11 % ћемо сагорети мање масти; а ако га уносимо у оптималној количини, проценат топљења сала се повећава за читавих 30 %!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.