Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
САВЕТИ

Без одговарајуће гуме и СУВ возило је немоћно

Пнеуматици теренаца, за разлику од уобичајених, имају чвршћу конструкцију, а посебно су прилагођени гумена смеша и облик дезена газећег слоја.

cb7218992e3059af56f21dfe90efe23f647e3472.jpeg
Oglas

Они су без поговора загосподарили тржиштем. СУВ или теренсковозило је скоро свако треће возило које се прода. Ауто салони, али и друмови су препуни ових возила свих класа и категорија од "кросовера" до "оф-роуд" господара беспућа.

Мода или практичност, свестраност? Тешко је рећи мада, признаћете да када видите како се власник огромног СУВ возила упаркирава у скученој улици на паркинг скројен за некадашњи понос наше ауто-индустрије "југа", схватите да и ова врста аутомобила има своја ограничења.

А шта рећи када видите да је аутомобил СУВ са погоном на свим точковима заглављен у снегу, а да поред њега пролазе много мањи, јефтинији аутомобили?

Ту је проблем лако одгонетнути. Пнеуматици. Јер није сваки пнеуматик који намонтирате на точак способан да одговори на изазове који се постављају пред возило.

- Власници СУВ возила морају бити врло пажљиви при избору одговарајућих пнеуматика. Наменски развијени пнеуматици са ознаком СУВ су на први поглед врло слични пнеуматицима за уобичајене путничке аутомобиле, али се од њих разликују по једној важној карактеристици - имају већу носивост - објхашњавају стручњаци из "Гудјера".

Наиме, возила СУВ, у поређењу са класичним путничким аутомобилима, имају високо тежиште и већу масу, па тако и чвршће амортизере.

Зато возачи морају још пажљивије да приступе избору пнеуматика, који морају бити прилагођени већим оптерећењима. Пнеуматици СУВ, за разлику од уобичајених, имају чвршћу конструкцију, а посебно су прилагођени гумена смеша и облик дезена газећег слоја.

За своје спортско теренско возило увек изаберите пнеуматике са ознаком СУВ, и обратите пажњу на правилне димензије и индекс брзине, а пазите и на довољно велику носивост, у складу са хомологацијом. При избору никако не занемарите улогу квалитета пнеуматика, на крају крајева, они су једина додирна тачка возила са подлогом и као такви важан фактор сигурности у саобраћају. За возила СУВ се препоручују пнеуматици највишег квалитета.

- Захтевни зимски услови са ниским температурама и често клизава, понекад и снежна или залеђена подлога, захтевају већу пажњу при избору одговарајућих пнеуматика. На вашем возилу СУВ, никада зими не употребљавајте летње теренске или полутеренске пнеуматике, јер они, упркос грубом профилу, не поседују кључне карактеристике зимских пнеуматика. Зимске пнеуматике одликује мекша мешавина гумене смеше која по мразу боље приања, као и додатне ламеле у блоковима газеће површине, чиме се обезбеђује поуздано приањање у снегу - објашњавају из ове познате компаније.

За сигурну и безбрижну вожњу СУВ возилима, чак и у тешким зимским условима изаберете увек одговарајуће пнеуматике са ознаком СУВ, а проучитеи друге ознаке попут "UltraGrip Performance", "SoundComfort".

Погрешан избор, "шминкерски" приступ куповини пнеуматика,значи и обавезну додатну опрему - лопату у гепеку.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas