Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СИМПАТИЈА

БЕЗ ПАНИКЕ: Када се ДЕТЕ ЗАЉУБИ треба "отворити уши" и ЗАТВОРИТИ УСТА

Сваку, па и најкраћу и најгору везу тинејџер ће памтити цео живот, пазите како се понашате.

1599819153_tintelefo.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Свако дете има симпатију, а понекада се то догоди још у предшколском узрасту. До правог заубљивања долази мало касније - у тинејџерском узрасту.

Чешће него одрасли
Истраживања показују да се деца старости од 12 до 15 година заљубљују десет пута чешће него одрасли.

Прва конкретне симпатије, прва зљубљивања обично се догађају у петом или шестом разреду осносне школе.

Прочитајте још: Откривамо 5 ТИПОВА МАЈКИ: Само један је комплетан и ствара ЗДРАВУ и СНАЖНУ ДЕЦУ

Од 15. до 18. године романтична веза псотаје веома битна за социјални живот тинејџера. ЗАљубљивање у пубертету је много интензивније него у зрелом добу. Међутим, те ране везе не трају дуго. Једно истраживање је показало да у узрасту од 15 година везе у просеку трају само три или четири месеца.

Везе тинејџера трају три-четири месеца.

1. Разговор?

Покушајте да разговарате са дететом о осећањима. Пустите га да говори, не прекидајте га. Добро је ако  даље жели да прича. Девојчице су отвореније, али оне све емотивније доживљавају.

Без бриге, веза тинејџера неће дуго трајати Фото: Пексел

Сигурни знаци
Не одваја се од телефона? Поцрвени када чује име симпатије? Колико год веза била неозбиљна тинејџер ће је заувек памтити.

2. Чувајте тајну!

Ствари које вам дете каже у поверењу задржите за себе. Не откривајте супругу, поготово не комшиницама. Ако дете открије да причате около изгубиће поверење и мислиће да је љубав нешто лоше.

Прочитајте још: ГОВОРИТЕ ове ПОХВАЛЕ ДЕТЕТУ и помозите му да развије САМОПОУЗДАЊЕ

3. Више слушајте, мање причајте

Адолесценти нерадо разговарају са родитељима, па не инсистирајте, сачекајте да се само дете повери. Најбољи је разговор у којем родитељ слуша, а дете прича.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas