· · Коментари: 0
ОПРЕЗНО

Безазлене навике због којих се јављају проблеми на кожи лица: Обратите пажњу

Много тога може да утиче на стварања бубуљица и других појава на лицу, од генетике, исхрана, па све до неких ситница из свакодневнице.

1611231512_Depositphotos_209619816_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Руби Ванг, стручњак из области козметике, објашњава на шта то треба да обратимо пажњу и због чега. Посешимо неким променама у рутинама да што бољи изглед коже.

Прочитајте још: Направите САМИ крему за стрије од само ТРИ САСТОЈКА

Чишћење екрана мобилног телефона

Људи у просјеку годишње проведу чак 23 дана на мобилном телефону.

- Није нимало пријатно да замислите количину бактерија које се налазе на површини мобилног телефона. А онда кад схватите да приликом сваког разговора тај телефон наслоните на лице, ту се крије одговор зашто нам се јављају бубуљице баш на тим местима - објашњава Венг.

Фото: Депосит

Препоручује да се свако вече телефон пребрише алкохолом како би се очистиле све нечистоће које су се на њему накупиле током дана.

Мењање јастучница

Ако сте примијетили да вам се појављују акне на једном образу или само на једној страни лица, вероватно не мењате јастучницу онолико колико је то потребно.

Прочитајте још: Направите сами пилинг за тело и лице уз помоћ природног УЉА

- Приметили сте бубуљице баш на тој стани лица на којој спавате. Треба да мењате јастучницу барем једном до два пута недељно. Тако ћете да заштитите лице од накупљања мртвих кожних ћелија, уља, нечистоћа и бактерија с јастучнице - објашњава Венг.

Фото: Депосит

Чишћење наочара за сунце

Исто као и код телефона, наочаре за сунце треба редовно чистити. На ивицама наочара се накупља зној који узрокује зачепљење пора и појаву бубуљица на носу, изнад уха или на оном месту на коме наочаре додирују образе.

Често дирате лице

Ово је баш честа навика, углавном нисмо ни свесни колико додирујемо лице.

- Понекад је тешко одолети држању руке на образу или наслонити браду на руку док нешто читате. Руке су пуне разних бактерија, а сталним додиривањем лица преносе се на осетљиву кожу која затим реагује црвенилом и појавом бубуљица - објаснила је Ванг.

Коса вам је стално уз лице

Власи косе на себи имају разне бактерије које само одмажу вашој кожи. 

Прочитајте још: Нисте ни знали, али ево како још можете да употребите МАСЛИНОВО УЉЕ у кући?

- Ако уз косу имате подручја пуна акни, можда би требало да размислите о производима за косу које користите јер је очигледно да имају лош утицај на ваше лице - упозорава Ванг. Људима са дугом косом се саветује да је на неки начин склоне са лица уколико имају проблем са бубуљицама.

Мало спавате

- За време спавања у телу се смањује количина кортизола, што помаже обнови коже. Код људи који премало спавају ниво кортизола остаје повишен што узрокује појаву акни - упозорава Венг.

Одраслим људима је дневно потребно између 7 и 9 сати сна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.