Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУГА

Била је југословенска Ширли Темпл... Умрла је за трпезаријским столом: Годину дана од смрти Неде Арнерић (ФОТО)

Данас се навршило годину дана од смрти легендарне глумице

1610288930_neda.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /ТВ Пинк
Oglas

Неда Арнерић, била је једна од наших најлепших глумица.  Током живота снимила је бројне филмове, звали су је југословенска Ширли Темпл, а својом лепотом и талентованошћу скренула је пажњу на себе у филму „Вишња са Ташмајдана“.

Прочитајте још: Њена лепота очарала је све улогом у серији "Грех њене мајке", ево како ИЗГЛЕДА и чиме се данас БАВИ чувена Неда (ФОТО)

Учила је балет у Дечјој балетској групи Данице Шетине, и била је члан Дечје драмске групе Радио Београда. Као тринаестогодишња девојчица, снимила је свој први филм „Сан“, сценаристе и редитеља Пурише Ђорђевића и постала прва дечја филмска звезда у бившој Југославији.  Научила је врло рано да је снимање филма посао који се у договору с редитељем треба озбиљно да схвати, тако да јој у каснијем периоду, обнажене сцене нису правиле проблем.

Удавала се три пута. Дејан Караклајић, први супруг и редитељ с којим сте снимили хит комедију „Љубавни живот Будимира Трајковића“, те легендарни глумац Раде Марковић, с којим је такође, били у браку. Због велике разлике у годинама тај су брак сматрали југославенском верзијом односа Мије Фароу и Франка Синатре. Изазвао је приличан скандал.

Њена највећа љубав био је Доктор Мештеровић, са којим је провела 35 година у браку. Његову смрт тешко је поднела, јер је он за њу био све.  Неда никада није крила да је често имала проблема и са депресијом, али најбољи лек за то јој је, како је једном, био њен партнер, којег више нема. У каријери дугој 53 године, снимила је више од 110 филмова и одиграла преко 40 улога у позоришту.

Давне 1973. године појавила се у остварењу које је било познато у свету, а једно време имала је и агенте широм планете, али је ипак одлучила да свему томе каже НЕ, јер је схватала да такав живот није за њу, а одлучила је да светску каријеру жртвује због љубави и врати се у Југославију.

Прочитајте још: Због ОВОГА су Сека Сабљић и Бора Тодоровић били у свађи 30 година (ВИДЕО)

Никада се није покајала због тога што је урадила, чак је сматрала да би само плакала због љубави коју је тада имала, а за коју се и удала након повратка. Славну глумицу у јануару 2020. године, мртву за трпезаријским столом пронашао је брат. Имала је 67. година.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas