Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПОВЕСТ

Био је у коми четири месеца, поново је учио да хода, а онда му је стигао невероватан позив: Ово је потресна исповест нашег врхунског спортисте који је постао инвалид (ВИДЕО)

Успео је да победи у својој најтежој борби

1616748340_radivoje.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен / Новости
Oglas

Радивоје Мирковић  био је наш најбољи спортиста у кјокушинкају. Низао је успехе на домаћим и међународним такмичарима, а онда му се живот 2014. године у секунди променио, када  је доживео мотором тешку саобраћајну несрећу, након које је остао инвалид.

Прочитајте још: Најчувеније уводне реченице најбољих романа у историји књижевности

- Поломио сам кичму, карлицу, лева нога ми је дислоцирана, како се то каже стручно у медицини. Ја се не сећам, као да сам заспао и онда је дошла девојка Верица са којом са одрастао. Пробудио сам се и чуо сирене, од Хитне помоћи. Она ме је питала, Рашо, јеси ли то ти. Рекао сам да јесам. Дарко, шта се ово десилио, а не могу да померим руку и ногу, ништа, само видим да ми је нешто топло.

Фото:Yоутубе/Новости

Након четири месеца борбе, радивоје је први пут угледао светлот и лик докторке која га је бодрила.

-Пробудио сам се, а она ми је рекла да се смирим и да ће све бити у реду. Добро је да си се пробудио,то нам је било најбитније - рекла му је докторка након што се пробудио из коме.

- Тек након неколико дана ми је дошло до мозга, да сам пао са мотора. Пошто од тих анестезија, изгубио сам памћење. Имао сам две клиничке смрти. Стално сам тражио лекове за болове, јер ме је болело све. Стање ми се убрзо стабилизовало и из шок собе су ме преместили на полуинтензивну негу. Тек тада почиње Радивојева борба за нови почетак. Морао је поново да учи слова и пише, али и да поново научи да хода. Сећа се тачно тренутка када је поново одлучио да стане на своје ноге:

Фото: Yоутубе/Новости

- Сликао сам се баш у том тренутку. Пар дана ми је свашта падало на памет.Слушао сам разне приче од људи који су лежали и зато сам се и ја понадао да постоји шанса да ћу проходати. И онда ми је Влада терапеут ме је мој вежбао и још пар мојих људи. Буквално су ме терали. говорили су ми да вежбам, да сам био профи борац и тако су ми дигли психу - каже наш шампион у Теквонду.

- Први пут када ме је Влада ставио да седнем и да први пут сам устанем, онда сам се драо па ми се завртело у глави. Сваки свој напредак сам сликао, ово ће бити једна лудачка прича - кроз сузе прича Раивоје за емисју "Исповести" на јутјуб каналу Новости.

Породица, пријатељим, доктори, давали су му пуну подршку, али се једно име посебно издвојило:

- Влада је осмислио кући код нас, да у једном ходнику код нас кући, поставио је шипке, где смо вежбали добрих једно годину дана. Парцијално смо вежбали и ојачавали мишиће. Забранио је мојима да ми доносе било шта, већ сам све сам морао д радим. Тако ме је покренуо да се борим и померам. Онда смо после прешли на штап. Баш је водио рачуна о мени и после годину и нешто сам коначно стао на ноге - додао је овај храбри младић.

Оно што је обећао себи, коначно му се и остварило - поново да стане у ринг.

- Лудачки осећај, ја то не могу да опишем. Имао сам још једну велику операцију у деце,бру 2018. године. Звао сам Тошкета и Васу и рекао им да ме оперишу или ћу да се обесим испред Ургентног центра. Морао сам да их уверим тако, јер ми је виљ био да одем на праолимпијаду, да се такмичим, јер сад кад сам победио себе, могу свакога.

- Моја награда данас је позив за параолимпијску репрезентацију у Теквонду за Европско првенство и за квалификације за параолимпијске игре - кроз сузе је закључио овај невероватни младић који је успео да победи све недаће и поново стане на своје ноге и свима поручује:

Прочитајте још: Била је први супермодел на свету, али иза њене славе крије се језива мрачна прича

- Живот је велика борба и многе ствари зависе од тебе, а и оно што не зависи од тебе, дај све од себе, јер ћеш тако за други пут научити да опет даш све од севе и где ће ти стићи награда адекватна награда за твој уложени труд - порука је Раивоја за све оне који се боре у животу са неким недаћама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas