Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Бирајте најбоље комаде намештаја, јер то је стил ЕКЛЕКТИКА!

Реч еклектика потиче од грчке речи еклектикос, што би значило - бирати најбоље.

1612520339_Depositphotos_218450200_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

У уметности, еклектицизам је спајање и мешање различитих стилова или “позајмљивање” елемената једног уметничког правца у другима.

Прочитајте још: Сан је кључ ЗДРАВОГ ЖИВОТА. Ево која ФЕНГ ШУЈИ правила слободног простора у спаваћој соби морате испоштовати

А када је реч о уређењу ентеријера, ту се еклектика описује као слободан стил који подразумева да је све оно што вам се допада исправно и пожељно.

Фото: Депозит

Дакле, нема правила приликом избора и комбиновања намештаја, па самим тим нема ни грешака, а једино што би требало да вас води је лични стил и осећај за лепо. Милина, сложићете се. Приликом оваквог начина уређења простора, креативност је посебно на цени, а ваша машта тада и буквално може свашта.

Слободно мешајте стилове и реците да сте опремили дом као еклектика!

Слободно мешајте стилове према сопственом афинитету, ставите вама посебно драгу фотељу баш тамо где желите, било да је реч о модерној или старинској, придодајте јој сточић потпуно другог стила.

Прочитајте још: Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године

А, када мењање гарнитуре за седење дође на ред, одаберите ону која вам се у том моменту допадне и не брините, сложиће се са фотељом и сточићем. Како и не би, кад вам се баш сви они допадају.

Сакупите све што волите, то је ваш дом  Фото: Депозит

Прочитајте још: ИГЛА и ДУГМЕ: Улепшајте зиму чаробним РУКАВИЦАМА које ће показати да сте креативне и занимљиве!

Трпезаријски кутак модерног дизајна неће сметати старинској гарнитури у дневној соби, која није одељена зидом. Уметничке слике животиња савршено ће пристајати кухињи, а висока, китњаста витрина од махагонија, са стаклом, уз минималистички намештај и уоквирен цртеж апстрактне уметности. Тако се и рамови у којима су старе грамофонске плоче одлично уклапају са сликама мртве природе, висећи одмах поред њих, чак иако су изнад канабета у ретро издању.

Две различите столице
Колико је овај стил слободан, показује и то да чак ни две столице за сточићем не морају бити идентичне, као ни рустичне фотеље у дневном боравку - свака од њих четири или више могу бити различитог облика и материјала.
Китњаста витрина и модерни рамови.

У овом посебном правцу за уређење простора нема јасног концепта простора, па неће сметати ако дечју колевку поставите у дневну, а не собу за бебу, све док је вама то практично и лепо.

Прочитајте још: ЧАРАПИЦА за шољу: Прави се ЛАКО, ево ОВАКО (ВИДЕО)

Зато, ако вам се тако допада, спојите барок са модерним, дрво и метал са пластиком, анимал принт уз ковано гвожђе и осећајте се пријатно и удобно у својеврсном огледалу сопствене разноликости.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas