· · Коментари: 0
ЈАБУКЕ

БЛАГОРОДНА СВОЈСТВА: 4 занимљиве ситуације у којима можете користити јабуке

Према недавним археолошким открићима, чини се да људи уживају у јабукама још од давне 6.500 године пре нове ере.

1595406587_aples-2923113_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

У том периоду успешно смо савладали припрему пита од јабука, израду освежавајућих сокова од јабуке и још мноштво разних примена јабуковог сирћета. Међутим, чини се како смо тек загребали по површини, стога у наставку доносимо неколико невероватних ситуација у којима можете користити јабуке.

Прочитајте још: Сви волимо лубеницу, а знате ли КОЛИКО ЈЕ ЗДРАВА?! После овог текста јешћете је још више

Олакшајте алергије

Јабуке су богате кверцетином, биљним састојком који смањује лучење хистамина, хемикалије коју ваше тело испушта током алергијских реакција. Такође, једна студија објављена у часопису Тхораx открила је како су мушкарци коју су конзумирали 5 или више јабука недељно, на крају имали бољу функцију плућа од мушкараца који нису конзумирали јабуке.

Фото: Депозит

Ублажите мигрену

Нека истраживања открила су како мирис зелених јабука може смањити симптоме мигрене и смањити њено трајање. Ако осећате да би могли добити главобољу, прережите зелену јабуку на пола и уживајте у њеном мирису.

Прочитајте још: РЕЦЕПТ за ДЕЗИНФЕКЦИЈСКЕ МАРАМИЦЕ дели се као луд: Ево како их направити код куће уз минималан трошак (ВИДЕО)

Убрзајте дозревање другог воћа

Јабуке, баш као и брескве, крушке и банане, испуштају етилен – плин који убрзава процес сазревања. Међутим, овај трик неће радити са поморанџама, ананасом и мандаринама. Такође, ако не желите да ваше воће пребрзо сазре, немојте га држати нигде у близини јабука.

Прочитајте још: Ако не перете ЗУБЕ редовно - настрадаће ваше СРЦЕ! Ево шта кажу лекари

Очистите косу

Примене јабуковог сирћета готово су неограничене, али постоји једна ситуација у којој вам вероватно није пало на памет његово коришћење – како би напокон добили битку с масном косом, ставите кашичицу јабуковог сирћета у 500мл воде, а затим овом смесом исперите косу. Јабуково сирће извући ће талог сапуна који може масну косу учинити тешком, а његов мирис ће нестати када се ваша коса осуши.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.