· · Коментари: 0
ОДЛУКА СУДА

БЛИЗАНЦЕ СИЛОМ ОДВОЈИЛИ ОД МАЈКЕ: Родила их је у 65. години и изгубила старатељство над њима због једног разлога (ФОТО)

Суд је донео одлуку о одузимању права на старатељство због ризика за малолетнике и потешкоћа са којима се њихова мајка носи већ неко време.

1614786105_Depositphotos_38839005_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Жена која је родила близанце у 65. години изгубила је старатељство над својом децом јер је суд одлучио да се о њима она не може прописно бринути. Наиме, службеници тврде да су деца била "рањива" док су била код мајке.

Мауриција је родила близанце, који сада имају четири године, након што је допутовала у САД због медицински потпомогнуте оплодње.

Прочитајте још: Најмлађа МАЈКА у историји човечанства: Дете родила са непуних 6 година (ФОТО/ВИДЕО)

Али убрзо након рођења близанаца, социјални радници преузели су старатељство над њима, дошавши до закључка да су деца у опасности. Мајци је било допуштено да остане у контакту са децом, али под наздором социјалне службе. На крају су закључили како мајка не прати њихова упутства и да су јој близанце трајно одузели.

Маурициа је поднела тужбу, али њену жалбу је одбио шпански Породични суд, а касније и Врховни суд који је одлучио да се деца удоме због недостатка одговарајуће заштите код биолошке мајке.

Прочитајте још: Први пут показао лице без шминке након 10 година: "Људи су се склањали од мене, а некад ми и добацивали" (ФОТО)

Одузета јој је и ћерка

Према шпанским медијима, суд је утврдио да су близанци били у опасности због немогућности да се њихова мајка о њима прописно брине, али та одлука није имала никакве везе са њеним годинама или менталним здрављем. Суд инсистира да је одлука донесена због показатеља ризика за малолетнике и потешкоћа са којима се њихова мајка носи већ неко време.

Деца нису одрастала у "оптималним условима", а жена није имала помоћ породице или пријатеља на коју се могла ослонити.

Мауриција сматра да је суд донео погрешну одлуку и да је деци увек боље са мајком. У овом тренутку је исцрпела све правне опције.

Прочитајте још: Била је зависник од дроге, предозирала се 15 пута, а сада је својом трансформацијом многе оставила без текста (ФОТО)

Током саслушања рекла је да има још једну черку, коју је такође добила помоћу вештачке оплодње. Девојчица сада има 11 година и живи у Канади. Мауриција је 2014. такође проглашена неспособном за бригу о детету, па јој је ћерка одузета и пребачена у дом.

Сваке две године може да уложи жалбу иако суд не предвиђа другачији исход у ближој будућности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.