Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Богато је влакнима, антиоксидантима и витаминима: Воће које поспешује ГУБЉЕЊЕ КИЛОГРАМА

Знате и сами да редован унос воћа (а и поврћа) у довољној количини на дневном нивоу доводи до оптималног функционисања организма.

1619001348_Depositphotos_2262657_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, оно што можда нисте знали је то да редовна конзумација појединих врста воћа, доводи до губитка нежељених килограма. То воће је богато дијеталним влакнима, антиоксидантима, витаминима и минералима, што доводи до смањења осећаја глади, односно смањења обима струка, холестерола и ризика од срчаних болести. У редовима који следе откривамо вам које то воће нутриционисти саветују да једете редовно како би се ослободили вишка килограма.

Прочитајте још: Три намирнице које пре 10 сати треба да избегавамо

Најбоље воће за губитак килограма:

Грејпфрут

Воћка специфична по свом слатко горком укусу, позната је по томе што у великој мери потпомаже мршављење. Она је изузетно богата витамином Ц и дијателним влакнима. Према истраживању, особе које су уносиле пола грејпа у организам пре оброка губиле су знатно брже килограме, на истом режиму исхране од оних који то нису практиковали. Уз доручак је пожељно појести једну половину грепа, а пре ручка другу половину. Можете га конзумирати и у облику сока.

Фото:Пиxабаy

Лубеница

Лубеница представља одличан извор витамина Ц, минерала и свакако воде. Две кришке лубенице на дневној бази утичу на повећање осећаја ситости и смањују ефикасно телесну тежину. Ликопен који се налази у лубеници помаже такође у смањењу високог шећера у крви (хипергликемије). На свакодневној бази је потребно да конзумирате једну до две кришке лубенице сат времена пре ручка.

Прочитајте још: Зашто је ЈОГУРТ једна од кључних намирница за развој ИМУНИТЕТА?

Лимун

Лимун је пун витамина Ц, због чега представља снажан антиоксиданс. Научне студије потврђују да екстракт коре лимуна смањује телесну тежину и акумулацију, повећавајући оксидацију масти. Детоксикација уз помоћ лимуна доводи не само до смањења телесне тежине, већ и до смањења обима струка, кукова, резистенције на инсулин и процента телесне масноће. Ујутро је потребно пре доручка да попијете 2дл сока од лимуна, са једном кашичицом меда.

Фото: Пиxабаy

Јабуке

Јабуке су богате бета-каротеном, влакнима, витаминима и минералима. Конзумација било целе јабуке или сока од јабуке показује обећавајуће резултате у поступку мршављења. Особе које редовно једу јабуке, у мањој мери пате од гојазности од оних које немају обичај да свакодневно поједу јабуку. Такође јабуке се сматрају антиоксидантима, што значи да смањују ризик од кардиоваскуларних болести. Дневно је потребно појести свега једну јабуку, пре ручка.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas