· · Коментари: 0
РУЧАК

Болан да се лечи: У ову чорбу се куну Руси! (РЕЦЕТ)

Традиционална боршч чорба може да угреје више него рукавице.

1607008445_borsc.jpg
Фото: А. М.

У књизи рецепата забележено је више од 50 различитих чорби које овај народ кува када почну хладни дани. Наравно, први међу једнакима је - боршч.

Прочитајте још: Колач БЕЗ БРАШНА? После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)

Ово ватреноцрвено јело је надалеко чувено и добро познато да се увек једе зими.

Састојци:

  • 2 шаргарепе
  • 2 главице црног лука
  • 4 кромпира
  • главица мањег купуса
  • 2 средње цвекле
  • парадајз и лимун
  • пола килограма меса пилећег, јунећег или свињског
  • першун, со и бибер, ловоров лист

Прочитајте још: Доручкујте као на бечком двору: ЦАРСКЕ мрвице су КРАЉЕВСКО уживање! (ФОТО)

Припрема:

Месо и кромпир се са зачинима (осим ловоровог листа) скувају док се не направи супа. За то време се исрпжи црни лук који је ситно исецкан, као и шаргарепа и нарендана цвекла. Мало касније се дода парадајз ситно исецкан, посоли се и побибери. Дода се кашикица шећера.

Борш се кува скоро сат времена...

У супу се убаци исечен купус на траке са ловоровим листом, а месо и кромпир се изваде. Месо се ослободи костију и уситни, а кромпир испасира. Врате се у супу и све се заједно још мало кува, па се дода испржени лук са поврћем.

Прочитајте још: Нешто ПОТПУНО другачије: САРМЕ са ШНИЦЛАМА и першуном (ФОТО)

Боршч се зачини исцеђеним лимуном и служи са кашиком павлаке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.