· · Коментари: 0
зубобоља

БОЛИ вас зуб: Биљка која је моћни анестетик и антисептик решиће проблем

Уколико вас мучи зубобоља, "спас" можете потражити у каранфилићу.

1604480609_Depositphotos_72957601_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Наиме, каранфилић садржи еугенол моћни анестетик и антисептик који зауставља бол, а истовремено чисти уста па се од давнина користио за уклањање лошег задаха.

Три су начина на која се можете решити зубобоље уз помоћ каранфилића.

1. Прах каранфилића

Прво исперите уста с топлом сланом водом. Узмите прстохват каранфилића и ставите на десни код зуба који вас боли и између образа. Причекајте мало и кућни лек за зубобољу требао би показати своју моћ.

Моћни антисептик.

Прочитајте још: Код пулмолога НИКАДА МАЊЕ астматичара, ево и ЗАШТО

2. Цели каранфилић

Исперите уста топлом сланом водом. Узмите два или три каранфилића и ставите их у уста близу подручја које вас боли и сачекајте да мало омекшају. Након што омекшају лагано их (колико вам зубобоља дозвољава) жвачите како би пустили још својих лековитих уља.

Фото: Депосит

3. Уље каранфилића

Ово је можда и најефикаснији начин за кориштење каранфилића против зубобоље.

Потребно вам је уље каранфилића, штапићи за уши или лоптице од памука и пола кашике маслиновог уља.

Упутство за употребу:

Уста добро исперите топлом сланом водом. На тај начин припремате зубно месо које, тако очишћено боље упија уље. Помешајте пар капи уља с пола кашичице маслинова уља. Куглицу вате намочите у тако припремљено уље и ставите је на болно место лагано притишћући. Како бисте лакше приступили болном месту можете користити и штапић за уши. Умочите га у уље и ставите га директно на зубно месо.

Куглицу вате намочите у уље и ставите на болно место.

Прочитајте још: Стопала су вам стално ХЛАДНА: Шта то може да значи

Имајте на уму да је ово само брзи и краткотрајан начин за уклонити бол. Не одгађајте одлазак стоматологу, једите мање слане и слатке хране, те редовито четкајте и чистите зубе. Али до тада у СОС ситуацијама клинчићи ће одрадити прву помоћ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.