· · Коментари: 0
НОГЕ

Болове у мишићима уклања ЈОРГОВАН (9 рецепата)

У Русији користе искључиво природне лекове за олакшавање болова у мишићима.

1614258065_girl-775349_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Грчеви и упалу мишића руски видари лече природним тинктурама. Добро је познато да за болове уи мишићима у Русији сви прво користе сенф, али и облог од меда.

Прочитајте још: Направите домаће бомбоне који олакшавају болове у грлу и спречавају сув кашаљ

Мед
Облог са медом добро помаже код грчева. Загрејте мед, обилно намажите болно место и умотајте га пешкиром или памучном крпом. Оставите да делује пола сата, а затим исперите.

Лимун

Утрљајте свежи, исцеђени сок од лимуна у стопала и мушиће сваког јутра и вечери. Ово ће вам помоћи да спречите грчеве.

Сенф

Ако осетите грч, одмах ставите на болно место облог од сенфа или сенфово уље. На такав начин ћете загрејати мишиће и ублажити бол и утрнулост.

Исцедите лимун Фото: Пиксабеј

Тимијан

Десет грама тимијана ставите у 100 мл вотке и оставите 14 дана да одстоји. Узимајте 10-15 капи 3 пута дневно пре оброка. Третман траје током две недеље.

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Липа
Супену кашику цвета липе прелијте чашом кључале воде. Оставите пола сата да одстоји, процедите. Попијте 50 мл чаја 3 пута дневно.

Бели лук

Једну главицу белог лука ољуштите, исецкајте и ставите у 200 мл биљног уља. Оставите 24 сата да одстоји у фрижидеру. Узимајте 5 мл средства три пута дневно.

Ловоров лист

Сто грама млевеног листа ловора ставите у 500 г биљног уља. Оставите 2 недеље да одстоји на тамном месту, након тога процедите. Утрљајте средство у кожу на местима где се често појављују грчеви.

Сакупите латице јоргована Фото: Депозит

Јоргован

Посуду од 500 г напуните цветним латицама јоргована и додајте вотку или медицински алкохол. Оставите две недеље да одстоји на тамном месту. Утрљајте тинктуру у болно место ујутро и увече.

Прочитајте још: Слатки КРОМПИР је добар за срце, а одличан за НОВЧАНИК

Рен

Помешајте 100 г свежег изренданог корена рена са 250 мл маслиновог уља и 250 г меда. Добро промешајте масу и ставите у фрижидер. Узимајте једну супену кашику смесе 3 пута дневно пре јела. Третман траје недељу дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.