· · Коментари: 0
КАКТУСИ

Божићни кактус се пробуди када сви спавају и укућанима направи СПЕКТАКЛ

Име је добио по времену када цвета, а то је време када сви други спавају дуги зимски сан.

1606651792_boicnikak.jpg
Фото: Пиксабеј

Може имати розе, црвен, бео, жут или наранџаст цвет, а када процвета у кући завлада празнично расположење.

Прочитајте још: Желите ЧИСТ ВАЗДУХ у своме дому? Ову биљку морате одмах набавити

Божићни кактус воли све што његова браћа не воле. Рецимо, сви сукуленти воле да зиму проведу у миру и хладној тишини, а овај кактус се "пробуди" у децембру и жуди да га унесу у топлу собу. Дакле, први предуслов да би цветао за Божић је да га унесете у загрејану просторију и ставите близу прозора. Други је да се прво неколико дана држи у мрачној просторији, а онда унесе у собу.

Прво га ставите у мрак, па унесите у собу.

Да би следећег Божића поново процветао, када прецвета кактус изнесите у ходник у којем је хладно, али никада испод нуле. Престаните да га заливате. На пролеће га пробудите са мало воде и понудите му прихрану.

Често га користе и као украс, уз лампионе Фото: Пиксабеј

Лето мора да проведе у сенци, а за разлику од других кактуса воли и да му се орошава лишће. То радите повремено и то само када су ужасне врућине. Пресађује се на две-три године, односно када му саксија постане мала.

Прочитајте још: Цео живот живимо у ЗАБЛУДИ! Ево како се, у ствари, ИСПРАВНО ПЕРЕ ВЕШ у машини

Пошто је ово чланковити кактус то значи да се лако размножава. Једноставно узмете чланчић и забодете га у песак. Врло брзо ће пустити коренчиће и почети да буја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.