Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БРУКА НА СРПСКОЈ СВАДБИ! Ноћ пре венчања младожења побегао у Београд, а онда је уследио ШОК за родбину!

Од свадбеног весеља које је требало да се одржи прошле суботе у селу Честин код Груже није било ништа.

1623069929_svadba1.jpg
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / Аллy Самоуце
Oglas

Ј. П. и З. В., обоје у четрдесетим годинама, само су се примакли "лудом камену", али стали на њега нису. Младожења, родом из Бихаћа, предомислио се у последњем тренутку, побегао за Београд, оставивши за собом у шоку и младу, и сватове.

Све се догодило у ноћи пред венчање, у близини манастира Каменац, задужбини деспота Стефана Лазаревића. Шта је узрок предбрачне хаварије, нико сем несуђених младенаца не зна. Али шок међу онима који су се спремали за весеље и у фамилији је и даље присутан, док је у гружанском крају прича о одбеглом младожењи без сумње тема број један.

Шта се заправо десило

Даросава Николић (80) која је са остављеном младом даљи род прича о несвакидашњем догађају из села који се непрестано препричава. 

"Ј. живи у Београду, али је често долазила овде на село у дедовину са другарицама, за празнике. И онда је звала и рекла да хоће да се уда и да славље прави у нашој старој кући, у брду. Мој син и унук су све средили и уредили. Купљено је пиће, печење је исечено, дотерана је хладњача, цвеће за украшавање... Позвани су и сватови. Овде у мојој кући су спавали у четвртак у ноћ, и у петак су она и њен младожења обукли младеначка одела. Били су много лепи онако заједно. Он бриџ панталоне и опанке, везене чарапе, кошуљу... И она је имала опанке и ношњу. Отишли су у Борачки крш, ваљда да се сликају тако. Није их било цео дан, зовем ја телефоном унука и кажем да поране мало, да се наспавају. Али њих нема", прича Даросава.

Док је баба Даросава целе ноћи пратила време и бринула да случајно не падне киша на дан весеља, није ни слутила да се одиграва права драма.

"Спремила сам одело и чекала ујутру да дође рођака да ме нашминка. Хтела сам се да се проведем, кад видим, ево га унук. Пита ме: 'Шта радиш баба, где ћеш?' Гледам, чудим се што ме то пита, а он: 'Реко ми З., од венчања нема ништа, и отишао јутрос око четири'. Мало се попило, дошло до расправе са родбином и младић се покупи и оде... Мислила сам да се шали, али нажалост истина је било", каже Даросава, којој телефон звони и неколико дана након овог догађаја, јер се људи још увек нису начудили и распитују се шта је било.

Несуђена млада у шоку

Несуђена млада се очигледно радовала свом венчању, јер је до танчина све припремљено у великом стилу. Хтела је да се свечаност обави баш ту, јер је и крштена у манастиру Каменац. Стара породична кућа у брду је сређена, двориште покошено, чак је обезбеђен и бели коњ да га млада пројаше кроз село. Уместо свадбене параде, матичари који су се спремали да обаве свој посао ујутру су добили неочекивани позив. Са друге стране жице била је Ј., и рекла им да не долазе, јер младожење нема.

Углавном, гости су се џабе спремили и купили поклоне, многи су се вратили са пола пута. На срећу, печење је продато другима, пиће је враћено, тако да велике штете и нема. Једино коња нико није јахао те суботе.

Растурили се на свадби после три сата

Да је Гружане последњих дана баш "потерало" када су у питању свадбени скандали, прича и власница познате кафане.

"Мене су у уторак, у два ујутру, будили сватови. Кажу: 'Устај Снежо, оженио сам се, зови музику, спремај храну'... Ја устанем из кревета, њих 15 гостију, крете весеље. Младожења довео девојче, видим прстен јој на руци, поносно га носи. И тако, мало-помало, попило се, пуче свађа, и млада се предомисли и оде. Растурише се око пет ујутру", прича Снежа.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas