· · Коментари: 0
рецепт

Брз и лак рецепт за укусно пециво: Ролнице са сиром

Идеја за ужину или вечеру.

1619164944_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Дидy Китцхен

Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

У ванглицу ставите 20 гр. квасца, 100 мл. топлог млека, 50 мл. топле воде, једну пуну кашику киселог млека, 5 кашика уља и кашичицу шећера, промешајте да се квасац лепо истопи, па додајте мало по мало 340 гр. брашна и пола кашичице соли.

Прочитајте још: Идеја за укусну вечеру: Гужвара са месом, ајваром и сиром (РЕЦЕПТ)

Замесите тесто и оставите са надолази (док се не удвостручи). Док тесто надолази у једну чинију нарендајте 50 гр. маргарина 120 гр. фета сира, убаците једну кашику павлаке, једно беланце и све лепо промешајте. Када је тесто надошло, премесите га, ставите на побрашњену радну површину, развуците у правоугаони облик, премажите филом, поређајте шунку у 2 реда, исеците на траке ширине 4 - 5 цм. и сваку траку уролајте.

Прочитајте још: Укусан, сочан, пикантан - одушевите госте фантастичним пређелом: Једноставни ролат са ајваром (ФОТО)

Поређајте ролнице у плех облозен пек папиром, оставите их да надолазе 15 минута. Пре печења, премажите их мешавином жуманцета и 3 кашике воде и поспите сусамом. Убаците у загрејану рерну на 230° - 240° и пеците их око 15, 20 минута, у зависности од рерне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.