· · Коментари: 0
САВЕТИ

Будите се срећни и спремни за рад: Ево како да изаберете посао из снова!

Колико људи знате који воле свој посао?

1608580564_Depositphotos_35269821_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Развојем технологије настало је много различитих радних места и лако је доспети на погрешно.  Замислите да се ујутру будите, срећни и једва чекате да одете на посао. Један од стручњака,  Ник Вилијам, каже да је то могуће.

Прочитајте још: Кућица, срце, круг... шта оно што жврљате по папиру говори о вама и вашим жељама?

Наиме, Ник саветује људе на који начин да изаберу посао који ће их чинити срећним и испуњавати.

 

Фото: деспоситос

Једна од најбитнијих ствари је да се сетите свог детињства.  О којим пословима сте сањали када сте имали 6, 10, 12 година?  Шта је заокупљало вашу пажњу? Које игре сте толико волели да нисте желели да их прекидате – тимске игре, тихе друштвене игре, слагалице? Шта можете извући из свега овога? Шта год вам пружа уживање и задовољство представља путоказ ка послу за који сте рођени.

Када бисте добили на лутрији, шта бисте урадили? Како би желели да проведете дан? Шта год да је у питању, зашто то не бисте радили и овако? Можда би као победник лутрије и поступили другачије, али ако је то оно што заиста желите, можете то остварити и сада. Само ће потрајати мало дуже.

Шта је оно што је заиста вредно за вас? Поново се повежите са стварима које у вама буде страст. Гледано на дуге стазе, успех не значи само добар посао, већ ваш став према том послу. Ако волите свој посао, многе ствари ће вам бити лакше и лепше, а ви ћете бити срећнији.

Прочитајте још: Знали сте да је седење за рачунаром ОПАСНО, али да изазива ОВУ болест сигурно нисте!

 

Према Нику, разлог због кога се многи од нас не баве послом који воле јесте страх. Мислимо да смо једноставно ту где јесмо и да себи не можемо да приуштимо никакве промене. Уствари, није реч о новцу, реч је о томе да смо уплашени: - Желимо да себе држимо у комфорној зони, у зони где нам је све познато – чак иако се ту осећамо очајно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.