· · Коментари: 0
вежбање

БУДИТЕ У ФОРМИ до лета: Избегавајте следеће грешке

Сви знамо шта да радимо како бисмо дошли у форму. Међутим, већина људи себи поставља нереалне циљеве и онда долази у искушење да иде наводно бржим, а погрешним путем, који не даје резултате.

1620397843_Depositphotos_52643741_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Зато је добро имати у виду најчешће грешке, како бисмо их избегли и припремили се на прави начин.

Не спавате квалитетно
Мањак сна ремети ниво лептина и грелина, два главна хормона која утичу на ниво енергије, али и на апетит. Угљени хидрати се теже сагоревају и телу је лакше да их складишти, чиме се повећава ризик од здравствених обољења. Зато треба избећи грешку за мршављење пред лето у виду неколико сати сна и добро се наспавати.

Нагађате, а не процењујете

Оцените своју ситуацију потпуно реално. Измерите проценат масти у свом телу, сагледајте исхрану и почните са програмом који одговара вашим циљевима. Једини начин да будете сигурни да добијате резултате јесте да тачно знате одакле сте кренули.

Прочитајте још: Можда не лечи, али масажа чини чудо за плућа

Не планирате свој дан добро

Није опсесија, већ посвећеност: у току дана урадите све што треба како бисте постигли своје дневне циљеве брже. Завршите више ствари пре подне, када сте мотивисани, а и током остатка дана одржавајте енергију. Да би мршављење пред лето успело, укључите одличну храну и још боље вежбе, стварајући идеалан баланс.

Тренирате само шта волите

Да трбушњаци на крају тренинга дају резултате, виђали бисмо више људи са савршеним трбушним мишићима. Запамтите основно правило: маст се не може „увући”, тако да трбушњаци на крају тренинга неће помоћи да се отарасите масти на врху стомака, па боље избегавајте ову грешку на путу ка мршављењу пред лето.

Једете погрешну количину хране
Већина људи повезује губљење килограма са мање хране, али многи људи тек након што повећају унос калорија, виде прве резултате. Наиме, креирање калоријског дефицита за око 300 до 400 калорија испод минималног нивоа чини да крене сагоревање калорија без смањивања мишића, што је кључно, тако да нема потребе за изгладњивањем.

Не можете да се држите програма

Испробавате вежбање које је изгледало одлично, али после неколико недеља, не даје резултате. Запитајте се, за почетак, да ли сте повећали тежину тегова или сте поновили исте вежбе као прошли пут? Мали и стабилни напредак води до великих резултата.

Прочитајте још: Постоје докази: Вежбање нас чини млађим

Исти тренинг као и прошле године

Тренинг који је показао резултате прошлог пролећа можда неће учинити исто овог пута. Без обзира на то колико је био добар, процените своју ситуацију и планирајте у складу са тим. Избегавајте да остејете на истом нивоу и усклађујте тренинг са својим потребама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.