· · Коментари: 0
НЕОБИЧНО

Чаша топле слане воде ПОДМЛАЂУЈЕ, пролепшава и лечи 7 болести. Ево КАКО се СПРЕМА

Редовном конзумацијом пре првог оброка трајно се чисти организам од штетних материја које уносимо кроз исхрану. Ипак, ако патите од хипертензије, овај народни рецепт вам се не препоручује

1625125720_Topla-voda-Depozit.png
Фото: Депозитфото

Благотворно дејство слане воде, воде засићене калијумом познато је вековима. Конзумирање слане воде као напитка показало се као једно од најкориснијих метода за регенерацију целокупног организма.

Прочитајте још: Чаша ЈЕЧМЕНЕ ВОДЕ је боља од шаке лекова: Регулише холестерол, чува срце и убрзава метаболизам

Чаша слане воде је фантастична за организам

Чаша слане воде доприноси уравнотежењу нивоа шећера у крви, али и дугорочно снижавање повишеног шећера у крви. Такође, уношење калијумове соли у организам доприноси оснаживању костију, регулацији метаболизма и проблема са прбавом. Слана вода хидрира тело и враћа кожи еластичност и хидратацију, јача имунитет и хормонски систем, ублажава несаницу и повољно утиче на проширене вене.

Припрема напитка:
У чашу млаке воде се сипа кашичица соли и након мешања, пије у једнаким гутљајима. За припрему напитка препоручује се хималајска или цвет од соли.
За припрему напитка препоручује се хималајска или цвет од соли

Осим тога, нутриционистичка вредност овог топлог напитка је огромна. Лекари и научници потврдили су да једнаки гутљаји топле слане воде помажу телу да се оно регенерише.

Прочитајте још: Стижу КАЈСИЈЕ: Поједите само ДВЕ воћке дневно, и учинићете ЧУДО за свој организам

У Индији је од давнина позната пракса испијања посољене топле воде свакога јутра. Када се топла вода зачини хималајском или цветом од соли, њен учинак је здравствено доказано - гарантован.

За шта је добра чаша топле слане воде:

  • Хидратација организма
  • Проблеми са пробавом
  • Решавање несанице
  • Детоксикација целог организма
  • Здравље костију
  • Благотворан утицај на кожу

Прочитајте још: Чај од ЉУБИЧИЦА: Умирује грло и осип на кожи

 

Чаша здравља Фото: Пиксабеј

 

За шта је делотворна чаша слане воде?

Бол у грлу

Направите мешавину кашичице соли и 250 милилитара воде. Мешајте напитак све док се со у води у потпуности не растопи. Раствором гргољите усну дупљу неколико пута дневно, све док осећате гребање.

Прочитајте још: 12 рецепата за чистија плућа: Липа и овас учиниће чудо

Опекотине у усној дупљи

Уколико сте појели нешто вруће или љуто и спржили језик, направите раствор од пола кашичице соли и 200 милилитара млаке воде и гргољите сваких сат времена.

Болне и осетљиве десни

Зубобоља
Ово је привремено решење пре одласка код зубара, и само умањује бол. Испирајте уста раствором од 100 милилитара млаке воде, 2 кашике сирћета и 1 кашичице соли.

За решење овог проблема довољно је да направите раствор за испирање уста и десни. раствор се припрема тако што се једна кашичица соли раствори у 100 милилитара топле воде. Препоручује се да уста испирате што чешће у току дана.

Ујед инсекта, отечене ноге, зубобоља, алергија...

Алергије и упале синуса

Со је спас за изиритирану слузокожу. Прокувајте 300 милилитара воде, додајте соли толико да вода буде слана као морска. Када се охлади на ниво собне температуре, течност се пребаци у бочицу од капи за нос и два пута дневно накапа у нос.

Прочитајте још: Стаљинова омиљена посластица: ЧОКОЛАДИЦА која се прави од кравље крви, а деца је обожавају

Убоди инсеката

Со може да ублажи бол и смањи оток код убода пчеле, или неког другог инсекта. Од соли и воде направите густу пасту. Нанесите је на место убода, оставите да тако стоји док се со потпуно не осуши. Со ће смирити иритацију на кожи и смањити бол.

Отечене ноге

Направите купку за ноге која ће смањити оток зглобова и одморити ноге. У Лавор сипајте топлу воду и додајте око 4 кашике соли и неколико капи етеричног уља лаванде, нане или еукалиптуса. Држите ноге у лавору око пола сата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.