Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАТ СЕ НАСТАВЉА! Цеца је Милија јавно оптужила да јој ДУГУЈЕ НОВАЦ, али Милијев адвокат има ДРУГУ ПРИЧУ: "ОНА одбија да му ПЛАТИ..."

Цеца мусиц оштетило мог клијента за озбиљан новчани износ

1631881166_mili-i-ceca.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Фолк звезда Цеца Ражнатовић открила је на снимању прве емисије "Звезде Гранда" да се суди са Александром Милићем Милијем, након вишемесечних спекулација да некадашњи сарадници дужи временски период нису у добрим односима.

Цеца је истакла да су на суду, али да су цивилизовани људи који разговарају. Након тога, почело је да се шушка и нагађа због чега се суде, те у ком моменту је дошло до одређеног сукоба интереса.

Како су се појавиле разне приче, огласио се адвокатски тим Милија и открио, без цензуре, о чему се тачно ради.

"Поводом неистинитих и неоснованих новинских натписа који су се појавили у вези судског спора између, мојих клијената, друштва Милиграм мусиц и Александра Милића са једне стране и друштва Цеца Мусиц са друге стране, желим да упознам јавност са реалним чињеничним стањем тог спора.

Наиме, у периоду од 2004. до 2013. године мој клијент је уложио у пројекте везане за интерпретарора Светлану Ражнатовић близу 2.000.000 евра, а који обухватају производњу и издавање фонограма (за седам издања) и концерте на Ушћу, што је све мој клијент организовао и финансирао. За све плаћено од стране мог клијента постоји уредна документација која је једним делом достављена суду а по потреби може бити достављена и јавности како се овакви и слични неистини наводи не би појављивали у медијима и урушавали углед мог клијента.

С обзиром да је мој клијент на свих седам издања финансирао и организивао производњу фонограма, а што су законски услови за стицање својства произвођача фонограма, он се по закону сматра власником тих фонограма и као такав се регистровао код надлежне организације која региструје произвођаче фонограма. 

У складу са уговором потписаним између мог клијента и Цеца Мусиц, мој клијент имао је обавезу да произведе фонограме и плати све трошкове производње и издавања фонограма док је сваки од уговарача остваривао право на 50% оствареног прихода од издаваштва. Током сарадње мој клијент је по том основу исплатио око 800.000 евра привредном друштву Цеца Мусиц, за шта такође постоји уредна документација која је на располагању.

Проблем се појавио када је друштво Цеца мусиц, без сагласности мог клијента (као произвођача фонограма на 7 издања и као аутора на преко 1300 видео записа који се налазе на yоутубе каналу Светлана Цеца Разнатовић и на дигиталним платформама) почело да експлоатише фонограме и ауторска дела мог клијента на yоутубе каналу Светлана Цеца Разнатовић и на дигиталним платформама.

Цеца одбија да плати

По извештају који је дао сам провајдер друштва Цеца Мусиц то друштво је на овај начин приходовало неколико стотина хиљада евра. И поред чињенице што је мој клијент привредном друштву Цеца мусиц уредно исплатио 50% оствареног прихода, друштво Цеца мусиц упорно одбија да исплати надокнаду мом клијенту која му припада од експлоатације коју годинама врши на yоутубе каналу Светлана Цеца Разнатовиц и дигиталним платформама, при чему за исту експлоатацију не постоји правни основ нити сагласност мог клијента.

Дакле, мој клијент је испоштовао свој део договора, док је друштво Цеца мусиц оштетило мог клијента за озбиљан новчани износ, а затим без икаквог основа поднело тужбу против њега.

Покушавали смо мирно и цивилизовано да решимо све

У више наврата покушали смо да на миран и цивилизован начин решимо постојећи проблем али и поред свих напора у томе нисмо успели. Надам се да ће разум ипак превладати и да ће дугогодишњи успешни сарадници доћи до договора, који је једино право решење - истакао је адвокат Милан Јакшић.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas