· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Честе ВРТОГЛАВИЦЕ указују на ОПАСНУ болест

Истраживачи су пратили 2.100 људи пуних 12 година и дошли до шокантног резултата.

1598601874_balance-2034239_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Вртоглавице при устајању у великом броју случајева, чак и до 40 одсто, могле би бити повезане са повећаним ризиком за деменцију.

Прочитајте још: Волите чашу ВИНА више, али и ЗДРАВЕ НАПИТКЕ! Ево како једно друго може да ЗАЛЕЧИ

На то указују резултати истраживања спроведеног на Универзитету Калифорнија, објављени у стручном часопису "Неурологија" Вртоглавице су у овом случају научници објаснили као последицу превеликог пада крвног притиска при заузимању усправног положаја. Учесници истраживања, њих 2.100, просечне старости 73 године, праћени су 12 година, а највећи ризик за деменцију су имали испитаници са најизраженијим падом крвног притиска.

Јога је драгоцена за анксиозне људе.

Јога изгледа, може да поправи стање пацијената са генерализованим анксиозним поремећајем. Научници у Америци испитивали су стање анксиозних особа 12 недеља, и јога се показала ефикаснијом од метода заснованих на управљању стресом.

Прочитајте још: Имате проблема са НЕСАНИЦОМ! Један КУЋНИ ТРИК је успешно решава

Когнитивно бихевиорална терапија била је најделотворнија, објавио је стручни часопис ЈАМА Психијатрија.У новој студији учествовало је 225 особа с дијагнозом генерализираног анксиозног поремећаја, од којих су 70 одсто биле жене.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.