· · Коментари: 0
ПРИРОДА

Четири имуно бомбе са којима треба дочекати пролеће

Током прелазних годишњих доба, пролећа и јесени, треба подићи имунитет.

1614322480_Depositphotos_207504606_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Према научним истраживањима, куркума је ефикасна превентива против канцера. Осим тога, спречава инфекције, дијабетес, Алцхајмерову и Паркинсонову болест, регулише ниво холестерола и користи се као ефикасно средство против тровања.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Овас облаже црева
Овас ствара у цревима здраву микрофлору и јача имуни систем оргнизма. Стимулише метаболизам, побољшава пробаву, избацује из организма токсине и ефикасно помаже у борби с инфекцијама. Осим тога, овас садржи амиде антранилове киселине, који спречавају развој малигних ћелија у дебелом цреву.

Куркума спада и у групу имуно бомби, па је треба користити током прелазних годишњих доба.

Куркума је имуно бомба

Пасји трн

Апсолутни је шампион по садржају корисних материја: у његовом саставу научници су нашли чак 190 биоактивних супстанци.

У уљу "сибирског ананаса" се налази рекордна количина бетакаротена, који помаже у заштити организма од штетног утицаја слободних радикала.

Чај за имунитет
Прелијте три супене кашике бобица пасјег трна са пола литра вруће воде и кувајте 10-15 минута. Оставите да одстоји пола сата. Конзумирајте чашу напитка 2-3 пута дневно.
Сибирски трн је помоћно средство код канцера

Осим тога, ово уље је једино на свету које садржи киселине омега 3, 6, 7 и 9 заједно. Таква комбинација доприноси бољем раду имуног система, повећева отпорност на многе болести, нормализује баланс хормона, спречава тромбозе и диабетес.

Пасји трн Фото: Пиксабеј

Пасји трн се често користи и у лечењу онколошких обољења јер успорава раст малигних ћелија и штити организам од радијације током зрачне терапије.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Шумска јабука

Чај од цвета шумске јабуке је добра превентива против појаве и развоја тумора. Исти ефекат има и цвет црвене худике.

Чај од шумске јабуке је добра превентива.

Једну супену кашику сувог цвета прелијте чашом кључале воде. Сачекајте да одстоји сат времена, додајте у напитак кашичицу меда па попијте целу чашу чаја пре спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.