Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Четири МИРИСНЕ ноте које ће летње вечери учинити романтичнима и ОТЕРАТИ КОМАРЦЕ

Летње вечери само једна ствар може покварити - комарци

1624656590_bug-1278236_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Комарци се могу завући и у кућу или стан и ту се наројити, па чак иако претходно вече прозори нису били отварани они могу нанети десетине убода на целом телу. Они су преносиоци вируса и заразних, па тако Зика вирусне инфекције, чикунгуња грознице, маларије или енцефалитиса, као и разних других заразних болести које могу да инфицирају људе.

Мирис жалфије такође тера комарце. Прокувајте гранчице жалфије у води, а затим их оставите да се охладе око пола сата

Доносимо вам четири природне мирисне ноте које ће допринети да уживате у летњим вечерима без досадних крвопија.

Прочитајте још: Како да стаклено посуђе заблиста: Трик је у једној намирници

Ванила против комараца

Мирис ваниле, посебно у облику пудера одбија комарце. Пудер од ваниле можете да помешате с лосионом за бебе у размери 1:10 и да га нанесете на кожу. Такође, можете да растопите ванилин прах у води и затим ту смесу попрскате на кожу и одећу.

Жалфија против комараца

Цитронела је подврста лимунске траве и најбоље средство за заштиту од инсеката, посебно од комараца...

Прочитајте још: ТРЕШЊЕ већина чува погрешно: Ево како да им продужимо рок трајања

Мирис жалфије такође тера комарце. Прокувајте гранчице жалфије у води, а затим их оставите да се охладе око пола сата. Потом се овом водом можете умити по лицу, чиме ћете одбити коамрце од вашег лица. Течност можете насути и убочицу са распршивачем и напрскати се по целом телу. Осим тога, мири жалфије ће вам пријати и деловати умирујуће. 

Лимунска трава против комараца 

Цитронела је подврста лимунске траве и најбоље средство за заштиту од инсеката, посебно од комараца. Етерично уље цитронеле можете помешати с базним уљем и утрљати на кожу непосредно пре изласка напоље. Мирус лимунске киселине, посебно ове лимунске траве отераће све комарце из ваше близине. Можете га користити у дифузерима или мирисним лампицама.

Прочитајте још: Рецепт за домаћи ДРЕСИНГ са МЕДОМ, који ће од сваке салате направити НАЈУКУСНИЈЕ ЈЕЛО

Цитронелу можете узгајати и као кућну биљку у теглама, те је држати тамо гдје не желите комарце. Можете направити и природни раствор за комарце тако што ћете помешати  5 милилитара етеричног уља цитонеле, по 2 милилитра етеричног уља хималајског цедра, праве лаванде и египатског геранија. У ту мешавину додајте 100 милилитара алкохола и ова препарат нанесите на тело. Морате га наносити нешто чешће него класично средство против комараца, на сваких 2-3 сата.

Чајевац против комараца

Прочитајте још: МРЉЕ НЕСТАЈУ! Да бисте направили ДОМАЋИ ДЕТЕРЏЕНТ требаће вам 4 САСТОЈКА и 10 минута

Уље чајевца ефикасно одбија комарце и побољшава здравље коже и олакшава многе кожне тегобе.Познато је да одбија не само комарце него и мраве и друге инсекте који уједају. У боцу са распршивачем од 200 милилитара сипајте 60 милилитара уља чајевца и до краја допуните дестиливаном водом. Пре употребе протресите, попрскајте кожу и размажите. По потреби поновите неколико пута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas