Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОБРОК САЛАТА

ЦЕЗАР САЛАТА као из РЕСТОРАНА: Ово је најбољи рецепт до сада!

Направите најбољу цезар салату код куће.

1621938458_salad-1264107_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Цезар салата свакако представља једно од омиљених јела у ресторанима. Припема ове оброк салате врло је једноставна, тако да ће и аматери у кухињи успети да спреме цезар салату као професионалци.

Састојци:

100 г димљене сланине
200 г белог пилећег меса
30 г пармезана
3 чена белог лука
2 парчета тост хлеба
већа главица зелене салате
2 чери парадајза
сок од 1 лимуна
павлака
мајонез
маслиново уље
бибер
со

Прочитајте још: ЧИЗКЕЈК на амерички начин: Колач готов за 30 минута! (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Припрема:

Пропржити пар минута исецкану сланину без додавања уља, потом извадити и ставити на папирну салвету да упије масноћу.

Тост хлеб исећи на коцке и помешати са изренданим белим луком и пропржити на масноћи коју је пустила сланина. Извадити и ставити на салвету да упије вишак масноће.

Пилетину испећи на грил тигању, и када се прохлади исећи је на дугачке траке.

Умутити маслиново уље са соком од лимуна, посолити и побиберити.

Добијеним дресингом (са маслиновим уљем) прелити опрану и исцепкану зелену салату.

Преко салате наређати пилетину, сланину, крутоне (препечени хлеб), чери парадајз, крупно нарендани пармезан и преко тога прелити умућену павлаку с мајонезом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas