Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАРКЕТ

Чим нешто ПРОЛИЈЕТЕ - под хитно ОБРИШИТЕ! То је ПРВИ корак, а други је...

Топао је, леп, отмен, издржљив, а, с обзиром на то да је од дрвета, доноси и дах природе у наш дом.

1604057584_Depositphotos_20592353_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Паркет је одличан избор за сваки простор, међутим, с временом почиње да пропада, губећи на лепоти и сјају. Будући да хобловање или комплетна замена паркета спадају у озбиљније финансијске подухвате, пожељно би било да знамо како да га сами одржавамо.

Прочитајте још: ФАНТАСТИЧАН ЕФЕКАТ: Чудотворне МАСКЕ СА БАНАНОМ које можете да направите код куће

На сваке две до три године требало би га воскирати, јер се овај површински слој с временом скида са паркета. Претходно морамо да проверимо који завршни лак је коришћен, да бисмо одабрали адекватну врсту воска.

Уколико желимо већу промену, можемо га лакирати, а довољно је да овај поступак поновимо једном у 10 година. У том случају, најпре морамо да скинемо остатке старог лака и површински слој паркета, па тек онда да нанесемо нови. Ово није једноставно, па је најчешће потребно ангажовати професионалце.

Прочитајте још: Жута је у тренду! Ево зашто стручњаци тврде да један зид ОФАРБАТЕ У ОВУ БОЈУ

Паркет се лакира једном у десет година Фото: Депозит

Прочитајте још: Како да учините ваш дом СВЕТЛИЈИМ, а да не потрошите пуно

Немојте брисати паркет мокром крпом чешће од два пута месечно, јер, колико год добро да исцедите крпу, део влаге ће се задржати на паркету, а он воду уопште “не воли” и лако се може подићи.

Сада знамо на који начин да га освежимо и вратимо му стари сјај, али како би га требало одржавати у међувремену?

Крпу или џогер умочите у млак, никада врућу воду!

Најчешћа грешка коју сви праве приликом прања паркета је што користе неадекватна, прејака средства за чићшење и претоплу воду. Крпу или џогер којим чистите под требало би умочити у хладан или млак раствор течности за прање паркета и воде, никако врућ.

Најбоља нега Фото: Депозит

Прочитајте још: Морнарско плава и тапете за стварање ЕЛЕГАНТНОГ ДОМА

Добро исцедите крпу и њоме детаљно пребришите сваки део пода и танке спојеве између њих, у којима се задржавају остаци прашине и прљавштине.

Добро оцедите крпу, јер паркет не воли воду!

Осталим данима је довољно да га усисате, користећи искључиво додатак са четкицама, намењен за паркет, јер га сви остали наставци врло лако изгребу и оштете.

Прочитајте још: НИКАДА не солите кајгану, биће ВОДЕНА! Славни КУВАР открива малу, али ВАЖНУ ТАЈНУ како се спремају јаја

Било би добро да на ногаре намештаја, поготово столица, ставите “флекице” од филца или неког другог меког материјала и тако избегнете настајање огреботина приликом њиховог честог померања.

Такође, паркет немојте да осветљавате јаком расветом, ни природном ни вештачком, јер му може променити боју. Флеке различитих нијанси настаће и ако проливену течност не обришете одмах, већ дозволите да је дрво упије, било да је у питању вода, кафа, сок или вино.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas