Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКА ЛЕПОТА

Чини вам се да пребрзо СТАРИТЕ? Можда чините једну од ове три ФАТАЛНЕ ГРЕШКЕ

Упркос непрестаној нези, пребрзо старење може бити управо последица неких личних навика

1611355907_starenje.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Иако је старње нешто сасвим природно и са чиме ћемо се сви суочити, пре или касније, то мора бити достојанствено и са самопоуздањем. Међутим, лоше навике и стил живота могу у већој или мањој мери утицати на рано старење коже.

Проверите да ли правите неку од три кључне грешке када је реч о односу према сопстеном телу и лепоти.

Прочитајте још: Психолог Марина саветује: Шта урадити када он каже да му "ТРЕБА ПРОСТОРА"?

1. Прекомерно излагање сунцу без одговарајуће заштите

Излагање сунцу је фактор који значајно доприноси појави мрља и бора, истовремено смањујући еластичност коже. Чак 70 посто процеса старења коже зависи од количине сунчеве светлости којој нам је кожа изложена током живота. 

Алкохол дехидрира кожу и тиме је чини наизглед старијом

Препоручује се свакодневно наношење креме за сунчање, посебно на делове коже који нису покривени одећом. Уз свакодневно наношење креме за сунчање, покушајте и да боравите у хладу током највиших дневних температура.

Фото: Depositphotos

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

2. Храна пуна шећера 

Воће и поврће главни су извор антиоксиданаса.  Осим тога, воће и поврће је богато Ц витамином, који је кључан за правилну производњу колагена.  Стручњаци саветују избегавање хране која садржи пуно шећера или других рафинисаних угљених хидрата јер те намирнице могу убрзати процес старење коже.

3. Прекомерне количине алкохола

Прочитајте још: Четири једноставна објашњења зашто жене НЕ РАЗУМЕЈУ мушкарце

Алкохол дехидрира кожу и тиме је чини наизглед старијом. Конзумирање прекомерне количине алкохола може доћи до пуцања капилара и појаве црвенила на образима и носу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas