Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Чиста кућа за само сат времена: Ево у чему је тајна!

Једна од најпопуларнијих "инфлуенсерки за чишћење" Данијеле Диксон окрива у чему је тајна.

1611138753_Depositphotos_1842740_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

- Укључите тајмер и одвојте време током дана када ћете чистити. Не размишљајте о томе сада. Једном када започнете, не допуштајте да вас нешто омете - рекла је Данијеле.

Кухиња

Нека се ваша кухиња чисти током ноћи уз помоћ течности коју можете сами да направите - трећину кашике белог сирћета и пола кашике соде бикарбоне. Њоме премажите унутрашњост пећнице (избегавајте грејаче) и све што треба да учините је да следећег дана очистите течност сунђером.

Прочитајте још: Основна правила за прање постељине: Једно сви морамо да поштујемо

Сода бикарбона и лимун су одлично решење за уклањање водених трагова на славинама од нерђајућег челика. 

Кључ је у организацији

Ако немате времена за брисање кухињског пода, употребите усисивач како бисте покупили нечистоћу. Помоћу њега се можете решити мрвица унутар ормарића. Ставите мањи наставак на усисивач и прођите по ролетнама, како бисте брже уклонили прашину.

Дневна соба

Спремите сав неред стављањем прљавих ствари које нађете у соби у корпу за прање, а прљаво посуђе у кухињу. Усисајте јастучиће на каучу, а затим их истресите и преклопите, а потом скопите покриваче. Пре усисвања ставите соду бикарбону на тепих како бисте уклонили непријатне мирисе или прљавштину. Отворите прозоре да уђе свежег ваздуха, а затим усисајте.

Прочитајте још: Правилно чишћење подова, дрвених површина, огледала... Будите сигурни да је све дезинфиковано

Фото: Депозит

Купатило

Главу туша очистите тако што ћете је ставити у врећицу или посудицу са белим сирћетом и оставите да се натопи преко ноћи. Следећег дана је само пребришите. Можете очистити мрље од воде и прљавштину око умиваоника пастом за зубе и мокром крпом док ујутро перете зубе.

Прочитајте још: Мајка открила: Ове предмете ОДМАХ БАЦИТЕ и избегните нагомилавање ствари

Очистите трагове од воде са стаклене туш кабине раствором од 50 посто воде и 50 посто белог сирћета. Распршите, течност, обришите мокрим сунђером, поновите и исперите топлом водом.

Спаваћа соба

Прво ставите сву одећу која лежи около у корпу за веш. Затим сложите прекриваче на кревету. Обавезно истресите јастуке и јоргане и изнесите их на ваздух, а после их убаците у бочне стране оквира од кревета. Ако су прозори и огледала прљава и треба да их очистите, ставите мало детерџента у воду и том течношћу пребришите стакла.

Прочитајте још: Будите срећни у својој кући: Избаците предмете који ремете мир и подстичу незадовољство

На крају, усисајте степенице, обришите ограде, очистите све трагове прстију на вратима или зидовима, а посебно прљаве лајсне. Те ситнице могу утицати на изгледа ваше куће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas