Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈ ДОМ

Чиста КУХИЊА је пола здравља ваших укућана: Ово су четири НАЈПРЉАВИЈА МЕСТА са којима храна долази у додир

Кухиња је најчешће главно место окупљања целе породице, али и извор заразе...

1619101872_Depositphotos_168567436_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Кухиња је омиљено место целе породице, посебно када се у њој крчка нешто лепо. Ипак, и жене су свесне да она никада није довољно чиста и да увек има оних критичних места, кна којима се прљавштина увек изнова накупља. 

И док шпорет, фрижидер или рерну редовно чисто јер смо свесни колико су прљаве, постоје предмети у кухињи о којима не водимо толико рачуна, а који су најпрљавији. Доносимо вам списак ствари на које морате обратити мало више пажње.

1. Флаше за воду за вишекратну употребу

Ове флаше или бокале потребно је редовно чистити, посебно уколико их износите из своје куће. Наиме, спољни део флаша чисти се оснвним средством за чишћење, а поклопац и унутрашњи део течношћу за судове. 

2. Кваке и окови за отварање кухињских елемената

Ово су места која додирујемо често и прљавим или мокрим рукама и које је неопходно чистити, редовно као и пулт.  Кваке нашприцајте дезинфицијенсом и пустите да стоји најмање два минута. Након тога их пребришите крпом и пустите да се осуше.

3. Кухињски пулт

Кухињски пулт је посебно важан извор здравља јер на њему једемо, припремамо оброке или остављамо и неке друге ствари. Када чистите пулт пожељно је да носите рукавице. За чишћење можете користити алкохолни раствор са најмање 70% алкохола и дезинфицијенс.

4. Сунђери и крпе

Редовно чишћење ових предмета може спречити ширење бактерија. Сунђере је потребно мењати једном недељно. Након коришћења, сунђере пустите да се добро осуше.  Крпе за посуђе такође треба прати у врућем циклусу у машини и добро осушити пре употребе.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas