Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Чистите КРВНЕ СУДОВЕ током зимског периода, а ево и како

Проблем зачепљења крвних судова додатно се усложњава у време епидемије вируса и сезони грипа

1608586638_blood-pressure-5282045_960_720.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Циркулаторни систем код човека је изузетно сложен. Мрежа капилара, крвних судова и артерија служи да спроведе крв пуну кисеоника и хранљивих материја кроз људско тело. Без ње, органи не би могли уопште да функционишу. 

Прочитајте још: Желите ЧИСТ ВАЗДУХ у своме дому? Ову биљку морате одмах набавити

И најмањи поремећај може да изазове озбиљан поремећај здравственог стања појединца, па чак и да доведе његов живот у питање.  Мозак знатно пати, а крвни притисак расте. Последица ових процеса могу бити мождани, срчани удар, као и друге озбиљне болести.

Прочитајте још: Зими КИЧМА "плаче" од болова, а највише прија јој сасвим ОБИЧНА ствар
 
Управо због тога, крвни судови, али и артерије и капилари, морају бити чисти и проходни да би се крв свуда равномерно распоредила.  Да би очистили крвне судове, моноги посежу за лековима, али они оптерећују рад јетре и бубрега. Постоји још једна могућност, а то је традиционална медицина.

Нар штити крвне судове
Богатство антиоксидативних фитохемикалија у нару штити крвне судове од оштећења оксидације која узрокује накупљање плака и крвних угрушака у артеријама. Штавише, овај плод стимулише производњу азотног оксида у крви која помаже у отварању артерија и регулисању крвног притиска. Препоручује се јести један до два свежа плода дневно, или пити чашу свеже цеђеног сока.

Чили паприка

Прочитајте још: Како се ослободити зависности од ШЕЋЕРА?

Чили паприка, иако неизоставан састојак многих јела и сосева због свог изразито љутог укуса, она спречава накупљање холестерола захваљујући активном састојку - капсаицину.

Смањује ниво лошег холестерола, чиме се смањује ризик од зачепљених артерија. Доприноси бољој циркулацији крви и мањем ризику од можданог и срчаног удара.

Прочитајте још: Како да се ниво ХОЛЕСТЕРОЛА регулише на природан начин?

За припрему лековитог напитка потребно је да у 250 милилитара вруће воде, додате пола до једне чајне кашичице кајенске паприке. Пити ову смесу два пута дневно током неколико недеља.

Пискавица смањује ниво лошег холестерола

Пискавица је добра за пробаву, масноћу у крви, побољшава циркулацију, и убрзава метаболизам. Сапонини помажу смањење нивоа ЛДЛ холестерола који зачепљују артерије.

Прочитајте још: Потребан је само 21 минут: Ове суботе радимо ХИИТ ТРЕНИНГ са тренером Маријом (ВИДЕО)


Фото: Pixabay

За лековити напитак ставити једну кашичицу пискавица у воду и пустити да се натапају преко ноћи. Следећег јутра јсти натопљене пискавице с водом на празан стомак. Поступак понављати неколико месеци.

Семенке лана

Прочитајте још: Половину дана проведете седећи? Ево колико би требало да се крећете дневно

Обиље алфа-линоленске киселине (АЛА) у ланеним семенкама смањује упалу и крвни притисак, чиме се артерије чисте и повећава укупно здравље срца. Семенке лана садрже влакна која се вежу с “лошим” холестеролом и помажу у чишћењу крвних судова.

Како би се очистиле зачепљене артерије, конзумирати две до четири кашике семенки лана дневно. Можете додати кашику семена у супу, смоотхие и сокове,  или их додати салатама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas