Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА ТЕЛА

Чисто лице је КЉУЧ ЛЕПОТЕ! Пратите основне КОРАКЕ

Вируси и бактерије могу се наталожити и на лицу, посебно уколико имамо навико да непрестано рукама несвесно додирујемо лице или приштиће

1594679317_cisto-lice.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Свесно или несвесно, себе бар неколико пута дневно најмање ухватимо како прљавим рукама додирујемо своје лице. Ово је посебно узнемирујуће у периоду светске пандемије корона вируса, посебно када знамо да чисто лице између осталог кључно за превенцију ширења разних вируса и бактерија.

Прочитајте још: Три БОХО фризуре које се лако праве и стоје СВИМ девојкама

Прво оперите руке, па тек онда лице. У супротном, сва прљавштина са дланова дубоко урања у поре на лицу 

Лице додирујемо свесно када знамо да имамо неки пришт, када смо узрујани или уплашени, или једноставно смо навкли да уз неке свакодневно активности несвесно додирујемо лице. Иако је скоро немогуће у потпуности престати са том навиком, постоји неколико трикова који могу помоћи у одржавању хигијене и смањењу контакта.

Прочитајте још: КАКО да се ОВОГ лета НАШМИНКАМО уз неизоставну МАСКУ

Фото: Pixabay

 

Пратите основне кораке за идеално чишћење лица.

1. Оперите руке

Прање лица не подразумева да су нам уједно и руке опране. Тако, пре него што рукама додирнемо лице, најбитније је да руке темељно оперемо млаком водом и сапуном. Уколико то не урадимо, сва прљавштина и бактерије са наших руку остаће на нашем лицу, а даљим утрљавањем, оне могу дубље ући у наше поре и ту се наталожити. 

Прочитајте још: Да ли и ви одлазите на спавање са МОКРОМ КОСОМ? Сазнајте зашто то ни(је) добро

2. Млаком водом навлажите лице

Пре самог чишћења, лице мора бити навлажено са млаком водом. Млака вода је идеална како кожа не ни била иритирана ни претерано хладном, ни претерано топлом водом.

3. Наношење лосиона за чишћење

Уместо сунђера и крпица за чишћење и наношење лосиона за чишћење лица, једноставно препарат нанесите на саме јагодице ваших прстију. Чистим рукама, врховима прстију лаганим кружним покретима утрљајте препарат на лице.

4. Исперите лице млаком водом

Прочитајте још: Правите ли ОВЕ ГРЕШКЕ са својим купаћим костимом? Кобан ПОТЕЗ због ког изгледа ОФУЦАНО

Већина производа за чишћење делује тако да зароби прљавштину и бактерије унутар пене како бисте их лакше испрали са лица. Недовољним испирањем нечистоће се и даље задржавају на вашем лицу и погодују стварању неправилности и приштића. 

5. Посушите лице

Након чишћења, лице није потребно агресивно трљати пешкиром како бисте га осушили. Уместо тога, потребно је да лице тапкамо чистим и меканим пешкиром док се лице не осуши у потпуности, без оштећивања или иритације коже.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas