· · Коментари: 0
ЗДРАВ ЖИВОТ

Чоколадни брауни током ДИЈЕТЕ? Може, ако га направите по овој рецептури (РЕЦЕПТ/ФОТО)

Иако сте мислили да је брауни забрањена тема током дијете, изгледа да није тако у свим ситуацијама.

1621465210_brauni.png
Фото: InstagramScreenShot/totallywellness

Уместо да се током дијете по сваку цену одричете чоколадних слаткиша, окушајте да нађете алтернативу. Један такав слаткиш је чоколадни брауни по рецептури коју вам доносима, а који уместо велике количине белог шећера, садржи само кокосов шећер.

Прочитајте још: Фенг Шуи правила: На овим местима никако не сме да буде вода у кући

Састојци за припрему:

  • 80 грама Ги путера 
  • 2 кашике ланеног семена, млевеног
  • 6 кашика воде + једна трећина шоље воде
  • 120 грама веганске црне чоколаде, изломљене
  • пола кашичице зрна кафе
  • 125 грама интегралног пиринчаног брашна
  • пола кашичице соде бикарбоне
  • прстохват соли
  • 70 грама бадема, млевених
  • 50 грама какаоа у праху
  • једна четвртина кашичице прашка за пециво
  • 250 грама кокосовог шец́ера
  • једна ипо кашичица екстракта ваниле
  • 70 грама замрзнутих вишања, очишћених од коштица

Састојци за прелив од чоколаде:

Прочитајте још: Направите домаћи биљни сапун БЕЗ ХЕМИЈЕ

  • 50 грама црне чоколаде
  • 1 кашичица Ги путера 

Припрема чоколадних браунија:

Загрејте рерну на 180 степени. Квадратну тепсију подмажите кокосовим уљем или обложите папиром за печење.

Прочитајте још: Најукуснији СУТЛИЈАШ у новом издању - Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Помешајте млевено ланено семе са 6 кашика воде и оставите да стоји најмање 5 минута. У шерпу ставите веганску црну чоколаду, кафу, Ги путер и трећину шоље воде и све мешајте на умереној температури док се чоколада не отопи, а сви састојци не сједине. Оставите са стране да се мало охлади.

Помешајте интегрално пшенично брашно, млевене бадеме, какао у праху, прашак за пециво, соду бикарбону и прстохват соли у посуди, те добро промешајте како бисте разбили све грудвице. Затим у смесу са растопљеном чоколадом додајте кокосов шец́ер и мешајте док смеса не постане глатка, а сав кокосов шећер се не растопи.

Прочитајте још: Ручак који се прави у ЈЕДНОМ ЛОНЦУ - Паста са лимуном и спанаћем за ужурбане радне дане! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Додајте мешавину ланеног семена и воде, екстракт ваниле, вишње, па затим и смесу од брашна. Све добро промешајте. Добијену смесу сипајте у припремљену тепсију и пеците 35-45 минута.

Оставите брауни да се потпуно охлади у тепсији, а затим га исеците на коцке и по жељи прелијте чоколадом отопљеном на пари, у коју сте умешали кашичицу кокосовог уља или Ги путера. Послужите и уживајте!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.