· · Коментари: 0
НЕВЕРОВАТНО

Човек из Индонезије се обогатио преко ноћи када му је "СВЕМИРСКИ КАМЕН" ударио у кров куће (ФОТО)

Скромни столар из Индонезије недавно је постао инстант милионер након неоубичајеног догађаја.

1605794768_gagagag.png
Фото: Принтскрин / инстаграм / инибару.ид

Како извештава Трибун Медун, млади Џошуа постао је познат ове године у августу, када је метеорид упао у његову кућу у Северној Суматри.

Младић из Коланга, (Северна Суматра) био је заузет правећи ковчеге испред куће, када је ођедном сунчани дан прерастао у олују са снажном грмљавином која се завршила снажним ударцем у кров куће. 

Прочитајте још: Да ли сте знали да је данас међународни ДАН МУШКАРАЦА? Све је почело пре две деценије

Видео је да је велики камен оставио рупу на плафону и остао закопан 15 цм дубоко у земљу.

У тренутку када је Џошуа га је ископао, камен је и даље био топао и делимично сломљен. 

- У тренутку када сам га подигао, стена је била још топла, а онда сам га однео у кућу - објашњава. Објаснио је мисли да је камен метеорид или предмет који је пао са неба, јер не верује да би неко намерно бацио камен на његову кућу са удаљености од 2,2 км.

Прочитајте још: Будите се уморни? Постоји најбоље ВРЕМЕ ЗА СПАВАЊЕ

Колекционар из Сједињених Држава купио је "свемирску стену" за 1.8 милиона евра. Овај износ Џошуа би зарадио тек за 30 година. Стручњак за метеориде, Џаред Колинс, дошао је са Балија да прегледа и провери камен. Када је утврђено да је то оригинални и прави метеорид, Колинс је посредовао у купопродаји, и стену послао купцу у Сједињене Државе. 

Стена се сада чува у течном азоту у Центру за студије метеорита на Државном универзитету у Аризони

Прочитајте још: МАШИНА ЗА ПРАЊЕ КОСЕ: Да ли је ово користан изум или справа за мучење, процените сами (ВИДЕО)

Планови

Џошуа сада планира да се повуче, а такође, са овим новцем жели да помогне изградњи локалне цркве. Поред овога, он је отац тројице синова, и нада се да је ово неки знак да ће добити ћерку, јер му је то још увек неостварена жеља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.