Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАМЕШТАЈ

Црна и сива су "мртве", стигле су БОЈЕ: Пазите да не претерате, ово су ПРАВИЛА

Најлакши начин да унесете ведрину у ваш живот је да њоме испуните дом, што ћете најбрже постићи намештајем у веселим бојама.

1612002964_Depositphotos_15387257_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Пастелне или јарке, нежне или интензивне, ведре боје стидљиво су се усељавале у наше домове, на једном по једном комаду намештаја, да би данас потпуно потиснуле браон нијансе које су бојиле већину станова средином и крајем прошлог века.

Прочитајте још: Промените ове СИТНИЦЕ у дому и унапредите здравље

Тмурни тонови, који су укључивали и црну и сиву, нису више први избор данашњег купца, који се одлучио да мења ентеријер. Међутим, то не значи да морате да се лишите свог намештаја у тим бојама - неки можете да избаците, а на његово место ставите други, потпуно супротног колорита и тако потпуно промените изглед целе просторије.

Жута, тиркиз - боје, заборавите сиву!

Довољно је да жуту фотељу убаците у ћошак или је придружите гарнитури беле боје и за трен ћете разбити монотонију боја очекиваних у неком простору.

Унесите боје стан, сива више није модерна Фото: Депозит

Жута је једна од најпожељнијих боја за намештај. Одлично пристаје троседима, ормарићима, па и зидовима. Веома лепо се комбинује са свим нијансама плаве, зелене, љубичасте, а одговара сваком стилу, од најмодернијег до старинског. Тако, уколико две фотеље у овој боји, ретро дизајна, ставите за округли сточић минималистичког дизајна, направићете веселу и упечатљиву мешавину епоха.

Прочитајте још: Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године

Међу водећим “тренди” бојама је и тиркизна, које никада није превише у просторији, па ни када се налази на целој, вишеделној гарнитури за седење. Још ако је украсите јастуцима веселих боја, направићете пун погодак. Трпезарија и кухиња, ако су спојене, изгледаће нежно и слатко, скоро попут колача, ако одаберете розе столице, а кухињске елементе у плавој боји, и још један од зидова офарбате њоме.

Боје су ушле и у купатило Фото: Депозит

Кухињским и купатилским елементима савршено пристају и резедо-плава и кивизелена, док љубичаста више долази до изражаја на масивнијим комадима намештаја, попут троседа са наслонима.

У купатилу се играјте бојама, али само ако имате једнобојне плочице!

У купатилу можете да се поиграте бојама већ од лавабоа - уместо керамичког, белог, узмите прозирни у боји мора, поред њега ставите ормарић са вратима уоквиреним наранџастом, додајте около још мало тамније плаве и голубије сиве и уживајте у вашем интимном, потпуно другачијем од уобичајеног, кутку.

Прочитајте још: Цигла по цигла и савршен детаљ за ШИК стан

Ефекат разиграности у простору ћете постићи и теписима, лампама или украсним детаљима ведрих тонова, али и ако само једну столицу боје цикламе поставите у ћоше са зеленилом, испод лампе са шареним абажуром. Пустите машти на вољу, бојама да се слободно “шепуре” где год пожелите, креирајте сопствену бајку и из дана у дан уживајте живећи у њој.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas