Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПЛАСТИЧНЕ ОПЕРАЦИЈЕ

Црвенило, оток, ожиљци, флеке - о овим ПОСЛЕДИЦАМА ПЛАСТИЧНИХ операција нико не говори!

Уместо да нас улепшају, лоше изведене естетске процедуре могу да нам угрозе физички изглед, али и здравље

1593420908_Depositphotos_120929242_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Као да је непристојно природно старити, па су хијалуронски филери, мезотерапијски коктели, колаген, хемијски пилинзи, део подуже листе нехируршких естетских интервенција које могу да побољшају изглед, редукују боре и продуже младост.

Прочитајте још: Истраживање ПОТРЕСЛО Европу! Шта нам се дешава са децом?! Доктори ШОКИРАНИ

У примени су најчешће хијалуронски филери, медицинско средство у облику специфичног гела, чија је особина да надокнађује изгубљен волумен масног и коштаног ткива. Убризгава се на критичним местима испод коже и лицу враћа изгубљени тонус, чинећи га једрим и свежим.

Хијалуронски филери уграђују већ после 18. године!

У зависности од количине убризганог хијалурона, младолики изглед може да се задржи дуго. Једна доза покрива период од шест месеци до годину и по дана. Ова метода је нарочито добра за особе којима се јављају прве боре (практично већ са навршених 18 година па до 28).

Последице могу бити бројне и страшне Фото: Депозитфото

На местима апликације углавном могу да се јаве модрице, хематоми, отоци, понекад крварење, а све може да буде праћено и температуром, чак и инфекцијом. Може да дође и до некрозе ткива, када се на третираним местима јављају тамне флеке због заустављеног протока крви. Да се нешто дешава, особа може да препозна по белим линијама које се јављају на месту интервенције.

Мезотерапија лечи једино сујету!

Поред хијалуронских филера, учестало се примењује и мезотерапија, и то у циљу подмлађивања лица и врата, побољшања текстуре и затезања коже, уклањања бора и целулита... Мезотерапија подразумева убризгавање коктела који треба да поспеше хидратацију и затегну колагенска влакна.

Студији и центри
Стручњаци наглашавају да код примене мезотерапије нема индивидуалне припреме, јер нема ни болести. "Лечи се једино сујета, због чега је ван здравствене заштите и примењује се у 'центрима', 'студијима' и увек са нагласком за естетику.

Наравно, ни ова метода није потпуно безопасна уколико је лоше изведена. У место убризгавања одређеног средства може да се јави црвенило, односно упала.

Задебљања и гној се јавља после мезотерапије.

Релативно честе компликације су и пигментације на месту убризгавања. Врло озбиљна лоша последица је хронична упала са нетуберкулозном микобактеријом уз стварање гранулације, односно задебљања и гнојења. У таквим околностима је за лечење, поред антибиотика, неопходна и примена системских кортикостероида.

Третмани улепшају кратко
Колаген траје 10 месеци, а проблеми се лече антиобиотицима и кортикостероидима!

Убризгавање колагена такође је веома раширено у естетској пракси. Реч је о природном протеину присутном у кожи,  који се током живота разграђује и смањује. Колаген у инјекционом облику се убризгава ради увећања усана, попуњавања бора или кориговања неправилности контура лица. Пре убризгавања локално се даје анестетик. Међутим, ефекат његовог деловања је краткотрајан. Најчешће траје десетак месеци, док се колаген не апсорбује.

Прочитајте још: Није исто имате ли 20 или 60: Прочитајте ЈЕЛОВНИК који одговара вашим годинама

Некада реакције преосетљивости могу бити озбиљније, а испољавају се у виду црвенила, отока и болности колагеном захваћеног места. Врло озбиљну компликацију представља каснија секреција на местима убода и стварање фистула, односно отворених раница. Уколико се тако нешто догоди потребно је дуготрајно лечење, после којег остају ожиљци!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas