· · Коментари: 0
ХРАНА ЗА ОЧИ

Чудесне биљке: Облог УТЕХА за ОЧИ лечи алергију

Многе биљке се од давнина користе за лечење болести очију. Ружина водица тако може да смири уморне очи, боровница побољша вид а туршија смањи катаракту.

1617869056_Vidac.jpg
Фото: Пиксабеј

Сугеришемо ипак да се увек најпре јавите лекару али и да биљне рецепте користите у склопу терапије јер могу убрзати и олакшати лечење.

Прочитајте још: Лепо лице имају жене које једу колаген: Сок, риба и шака зрневља су делотворнији од скупих крема

У Индији је спроведено истраживање које је потврдило да су старије особе које храном уносе мале количине витамина Ц више склоне да добију катаракту! Ова болест представља урођено или стечено замућење сочива ока које узрокује велике тешкоће с видом, нарочито код старијих особа.

Ко уноси витамин Ц има 39% мањи ризик од катаракте.

Индијско откриће се темељи на подацима о исхрани за 5.600 испитаника старијих од 60 година којима је мерена и присутност витамина Ц у крви. Показало се да пропорционално с повећањем присутности витамина Ц у крви опада ризик за катаракту. Испитаници с највећом концентрацијом витамина Ц у крви имали су око 39% мањи ризик да добију катаракту и након што су истраживачи у обзир узели утицај фактора као што су приходи, пушење, повишени крвни притисак и дијабетес.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Парадајз

Штити очи од катаракте и дегенерације макуле, захваљујући богатству бакра, ликопена, минерала и витамина Е, А и Ц. Он садржи и антиоксиданте зеаксантин и лутеин, које људско тело не синтетише већ се морају уносити храном, а веома су важни за заштиту ока од оштећења изазваних светлом. Парадајз је и једино поврће које и после термичке обраде задржава ликопен, који тако постаје још хранљивији јер га тело лакше апсорбује.

Облог помаже код алергија због којих пеку очи.

Фото: Депозит

Облог од чајевца
Инфекције очију могу бити узроковане вирусима и бактеријама. У оба случаја, лече се помоћу раствора чајевца. Натопите газе и стављајте два пута дневно. Код куповине раствора морате пазити да не садрже примесе алкохола.

Облоге за алергијске тегобе очију

Алергијске тегобе очију најчешће доводе до упале које се манифестују сврабом и сузењем очију. За лечење тих алергијских тегоба користи се смеса раствора мирте и римске камилице. Натопите газе, лезите и држите их на очима 15 минута. Облоге стављајте ујутро и увече.

Због аелргија сврбе очи

Видова трава

Зове се и видац, биљка је о којој највише говори њено име. На француском је зову "разбијач наочара", на италијанском "светло за очи", а на немачком "утеха за очи".

Прочитајте још: РУСКИЊА Викторија Семјонова: СМРТ долази из црева, зато их морамо чистити од ТОКСИНА (РЕЦЕПТ)

Ова биљка се највише користи код слабости очију због преморености од читања или писања, упале рубова капака, упале шаренице, глаукома, упале сузне жлезде, коњуктивитис. Кашичицу биљке прелијте децилитром прокуване воде. Нека стоји поклопљено два минута. Процедите кроз стерилну газу. Испирајте очи три до четири пута на дан, а свакако ујутро и увече. Потрудите се да чај за облоге увек буде свеж.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.