Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ПАНДЕМИЈА

Чувајте се иако сте ревакцинисани против КОРОНА вируса: Ево када СТИЧЕТЕ ИМУНИТЕТ

Лекари препоручују поштовање епидемиолошких мера чак и када сте ревакцинисани

1617868980_vaccine-6109246_960_720.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Према наводима српских епидемиолога и вирусолога, заштита од корона вируса и стицање имунитета може се очекивати тек по истеку одређеног временског периода, најраније седам дана од примљене друге дозе вакцине.

Прочитајте још: Зашто је добро да пијемо НАПИТАК ОД ЦЕЛЕРА?

Препорука је да се чувате и поштујете епидемиолошке мере и некон ревакцинације, а да се провера антитела и развоја имунитета провери 14 дана након ревакцинације

Наиме, према резултатима клиничких испитивања, заштита се може очекивати по истеку одређеног времена од примљене друге дозе вакцине. Како се наводи, иако извесна заштита настаје након примљене прве дозе, за интензитет и дужину трајања имунитета важна је комплетна вакцинација, тачније ревакцинација. Препорука је да се чувате и поштујете епидемиолошке мере и некон ревакцинације, а да се провера антитела и развоја имунитета провери 14 дана након ревакцинације.

Да сте након вакцинације створили имунитет, можете проверити одређивањем ИгГ антитела серолошким тестовима, али на тај начин не можете проверити да ли је створен Т ћелијски имунитет у вашем организму.

Прочитајте још: ПАРФЕМ није само да лепо миришете, он буди УСПОМЕНЕ и има још НЕВЕРОВАТНИХ предности

Могуће је да пацијенти, који добијају имуносупресивну терапију и пацијенти са болестима имунолошког система, не развију довољан имуни одговор. Због тога је примање препарата, који потискују функцију имуног система, контраиндиковано минимално месец дана пре и након вакцинације због ризика од снижавања имуногености.

Прочитајте још: Сва правила чешљања косе: Ситнице могу да утичу на њен квалитет

У овом тренутку још увек није позната дужина трајања имунитета после вакцинације, као што није познато ни колико дуго траје имунитет након прележане инфекције изазване корона вирусом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas