Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

ЧУВАРКУЋА! Биљка за коју се вековима преносе народна ВЕРОВАЊА и рецепт за успешно лечење МИОМА

Ова биљка чувена је по својим лековитим својствима и широкој здравственој примени

1618581401_Depositphotos_385313514_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Биљка чуваркућа расте скоро у целој Европи, по стенама, крововима, зидовима, у саксијама, вртовима, баштама. Захтева само довољно сунца, а латински назив за ову биљку значи “увек жива” што имплицира да је неуништива без обзира на услове којима је окружена.

Занимљиво је да је Карло Велики, монарх Франачког царства у VIII и IX веку који је себе сматрао наследником Римљана, наложио свим својим поданицима да узгајају чуваркуће на крововима...

Прочитајте још: РУСКИ лекар и научник ХРИСТО МЕРМЕСКИ открива револуционарни лек за НАЈТЕЖЕ БОЛЕСТИ (РЕЦЕПТ)

Верује се да где расте чуваркућа ту своју неуништиву енергију преноси и на кућу и домаћинство. Позната је под различитим народним називима: чуварка, под силу жив, цмилић, дивље смиље, громовна трава, пазикућа, уховник, увара, роса у злу добра. За лечење чуваркућом везана су разна празноверја и народни обичаји.

Народ верује да чуваркућа штити кућу од лопова и грома па се и данас често може видети шерпа са чуваркућом на крововима сеоских кућа. Мудри цар Карло Велики наредио је да се чуваркућа, уз још 71 биљку обавезно гаји у манастирима, али и да сељак би требало да има чуваркућу у својој кући.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Занимљиво је да је Карло Велики, монарх Франачког царства у VIII и IX веку који је себе сматрао наследником Римљана, наложио свим својим поданицима да узгајају чуваркуће на крововима. Ово се сматрало заштитом од грмљавине, али временом је еволуирало у далеко шира сујеверја. У средњем веку, на пример, чуваркућа се користила и као одбрана од црне магије и злих духова.

Прочитајте још: Револуционално откриће руских научника: Хељда је супер-фуд, а осим што успорава старење има и неверватне моћи!

Лек за миоме

Ова смеса лечи миоме и цисте на матерници, а делотворна је и због проблема са штитном жлездом. Делује детоксикацијски и препоручује се након неумерености у јелу и пићу. Помешана са врућом водом, смеса чуваркуће и меда снижава температуру. 

За припрему лека потребно је самлети 750 грама листова чуваркуће и помешати их са килограмом меда. Узимајте једну кашичицу ујутро на празан стомак и током дана једну до две кашичице.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas