· · Коментари: 0
Колекционар

Џеј има 286 возила, а једно кошта преко 10 милиона долара! Ту је и КОЛЕКЦИЈА коју нема ниједна друга гаража на свету! (Фото/Видео)

Џеј Лено, у чијој су ТВ емисији гостовали Буш, Обама али и Хомер Симпсон поседује примерке возила скупље и од 10 милиона долара

dyej-leno-garaya-naslovna.jpg
Фото:You Tube/Jay Leno s garage

Он је Џејмс Даглас Мјуир Лено, нама познатији као Џеј Лено, чувени амерички стендап комичар, телевизијски водитељ. Познат по бритком хумору, још оштријем језику у својим ток шоуима је угостио многе познате људе из јавног живота, не само САД. 

Гостовали су и Барак Обама, Џорџ Буш, Шварценегер и Хју Грант, познати рокери, певачи, Ким Кардашијан, али и мање познате порно глумице, људи са маргина… Једном је гост био и Хомер Симпсон!

Прочитајте још: Свако од нас може да спреми шпагете по рецепту Лејди Гаге

Припадник америчког џет сета, глумац, ускоро ће напунити (28. априла) 70 година и нико не сумња да ће себе частити за ту прилику неким од најскупљих, најређих или „најлуђих“ аутомобила на свету.

Пасија овог Американца су аутомобили и мотори. Скупља их деценијама и чува у својој, светски познатој гаражи у Калифорнији.

Лено има (мада је можда већ убацио још неко возило) у својој гаражи веровали или не чак 286 возила – 169 аутомобила и 117 мотоцикала! Многе од њих је представио у својој емисији „Џеј Ленова гаража“ која се приказује од 2014.

Нека од његових возила су, процењује се скупља од 10 милиона долара, а десетине примерака имају „седам цифара“. То и не чуди кад су у његовој колекцији чак два аутомобила на парни погон: седан и роудстер који су били у власништву Хаурда Хјуза. Чувени Џеј поседује легендарни модел „Душенберга“ са ознаком „Х“, једини који је сачуван, па једног од девет „крајслера“ са турбином из 1963, а има и три електрична возила - али пазите сад: из 1925. године!

Ту су и бројни примерци супер-аутомобила од „ламборгинија каунтача“ до „мијуре“, бројни „поршеи“, „ферарији“,“бугатији“.

У Леноовој колекцији је око 100 возила из периода 1940. -  45. што нема ни једна друга гаража на свету.

 

Foto:You Tube/Jay Leno s garage

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.