· · Коментари: 0
САВЕТИ

Цвеће које је идеално садити на самом почетку пролећа (ФОТО)

Савети стручњака.

1616522040_monarch-18140_640.jpg
Фото: Пиxабаy

Мари Бури, дизајнер баште и оснивач "Марс Китцхен Гарден" - услуге дизајна, уградње и подучавања повртњака, објашњава да прохладне пролећне температуре нуде добре услове за неке врсте цвећа.

Прочитајте још: Како да ПРИХРАНИТЕ своје биљке: Не бацајте ПЕПЕО, дићи ће вашу биљку из мртвих!

Пролећни усеви брзо расту, потребно им је минимално одржавање и заливање и тако избегавају опасност од већине штеточина и болести. 

  • Невен

Наранчасте латице невена истичу се у било којој башти, али њихова боја није једина ствар коју Бури воли код њих. Каже да су јестиви, лековити и "једни од цвећа које је најлакше узгајати из семена“. - Садите семе до три недеље пре последњег датума мраза или право у веггие фластер. Бури саветује да ова биљка може бити срећна у било којој клими и милосрдно ће преживети спорадичне навике заливања.

  • Украсни грашак

- Не дозволите да вас име завара - каже Бури. Семе слатког грашка посадите до четири недеље пре последњег мраза у саксије, заједно са решетком или нечим другим да би се ове шарене винове лозе попеле, и пустите да пролеће дође рано ове године.

  • Пеларгонија/Мушкатла

Ови велики цветови црвене пеларгоније трајаће цело пролеће. Успева у било којој врсти земље, али ипак воли нешто тежу земљу (компост измешан са песком), нарочито зато што је изложена цело лето сунцу. Мушкатла није осетљива и лако се гаји.

  • Циније

Ово јарко, шарено ливадско цвеће јако цвета, може се исећи на било којој дужини и сјајно изгледа у високим вазама. Бури саветује да цинију треба садити "касније у пролеће, почевши недељу или две после последњег мраза". Такође, дели да што су више посечени, то више расту, па уживајте у њиховој лепоти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.