· · Коментари: 0
ТРИК

Да букет ДУЖЕ траје: Додајте кашичицу ОВОГ ЗАЧИНА и цвеће ће бити СВЕЖЕ ДАНИМА

Свака дама која купи или добије цвеће, зна колико то улепша и живот и простор, лаи постоји једна мана - како му сачувати свежину?

1616064049_2b889a4ee39b027ac8463ac2d79d07e19a4f86e0.jpg
Фото: Депозит

Ако вас је неко обрадовао прелепим букетом, или сте цвеће убрали у својој башти, сигурно желите да ваш цветни аранжман што дуже траје. Питате се како да сачувате, односно продужите свежину резаном цвећу.

То је заиста једноставно, уколико се придржавате следећих упутстава:

Пре него што га ставите у посуду, сипајте воду која није директно сипана из водовода, а затим стабљике подесите да стоје дијагонално како би се повећала површина коју заузима течност. Не држите цвеће близу јаког светла или у мраку, пронађите средину. 

Поред тога је веома битно да свакога дана мењате свежу воду у коју додајете једну кашичицу шећера који цвећу омогућава дуготрајност.

Са цвећа обавезно одстранити доње листове да би се спречило труљење. Пре него што у вазу ставите цвеће, сачекајте да вода добије собну температуру.

Важно је и да ваза буде одговарајуће величине – ширине и висине, како би цвеће у њој било комотно смештено и добијало довољно воде, ваздуха и светлости.

Направите сопствени конзерванс да резано цвеће дуже остане свеже:

Растворите 3 кашике шећера и 2 кашике белог сирћета у литри топле воде. Када ставите цвеће у вазу, проверите да ли су стабљике цветова потопљене у воду 7-10 цм. Шећер храни биљке, док сирће инхибира раст бактерија. Бићете изненађени колико дуго цветни аранжман може остати свеж!

                          Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.