· · Коментари: 0
ЏЕПАРАЦ

ДА ЛИ БИСТЕ ПРИСТАЛИ ДА ВАМ ПАРТНЕР ДАЈЕ ЏЕПАРАЦ? Погледајте овај необичан договор: "Муж ми даје 124 000 динара месечно…"

Парови су открили зашто у њиховом браку функционише такав необичан договор.

1600947803_Depositphotos_42866021_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Нажалост, џепарце обично престајемо да добијамо када одрастемо. Али, неки га и даље добијају, али не од родитеља, већ од партнера.

Наиме, неколико парова је открило да се тако успешно носе са новчаним проблемима у браку.

Хиљаду фунти џепарца

Александра је у младости била партy девојка која није знала са новцем, што је, како каже, опасна комбинација. 

- Ако сам видела нешто што сам хтела, купила бих то. Трошила сам више него што сам зарађивала, па сам упала у дуг од 8.000 фунти - објаснила је.

Узела је неколико позајмица како би отплатила дуг. Онда је упознала будућег супруга Мета који је рачуновођа. Убрзо су се венчали и добили двоје деце.

Прочитајте још: Цела Србија шерује снимак са свадбе! После кумовог ПОКЛОНА младожења заиграо, а МЛАДА СЕ УХВАТИЛА ЗА ГЛАВУ (ВИДЕО)

Фото: Депозит

Имали су заједнички рачун у банци који су задржали до краја њеног породиљског одсуства, када је одлучила дати отказ како би се бринула о деци.

- Одлучили смо да ће ми муж од своје плате давати џепарац. Тада сам добијала 80 фунти дечјег додатка месечно, а Мет ми је давао 600. Од тога бих плаћала храну, изласке, теретану и часове музике за децу. Нисам плаћала хипотеку и остатак рачуна, али остало би ми још новца за забаву - открила је Александра.

Признаје како јој је било чудно да добија џепарац након што је радила за плату. Мет је напредовао у каријери и сада јој даје 1.000 фунти (око 128.000 динара) џепарца месечно.

Део ње жели да зарађује и поновно ради. - Понекад сам критична према себи, осећам се као да нисам независна и срам ме тога - рекла је и додала да се поновно школује.

Прочитајте још: Овај шеф је дао НЕПУШАЧИМА ПЕТ ДАНА више ОДМОРА, а постоји МАТЕМАТИЧКО објашњење

Дуг у који се "увалила" у младости ју је уплашио, а тврди како је сада пуно одговорнија са новцем.

Фото: Депозит

Све би спискао на пиће и тетоваже

С друге стране, Жаде даје свом незапосленом веренику Тобију 50 фунти (око 6.400 динара) џепарца месечно.

- Да се он брине око наших финансија, не бисмо имали струју и храну, већ игрице или некакве украсе - уверена је Жаде која је напустила дом са 17 година и научила преживљавати с малом платом. С друге стране, Тоби би "спискао" сваки новчић на храну, пиће и тетоваже, а живео је са мајком и баком па се никад није морао бринути око плаћања режија.

Прочитајте још: ЗАШТО ЗАБОРАВЉАМО СНОВЕ? Одговор је ту! А да бисте их боље запамтили урадите ОВО

- Предложила сам му џепарац. Нисам хтела да се мучи, док ја пристојно зарађујем, али нисам хтела ни да угрожава моју финансијску сигурност. Срећом, није се увредио и досад нам добро иде - открила је Жаде.

- Тоби џепарац троши на пиво у пубу, цигарете и понеку насумичну куповину која је само њему јасна. Долазимо из различитих позадина, па имамо различите погледе на новац. Понекад прижељкујем да и он има стабилан приход, али засад се сналазимо - закључила је 22-годишња Британка.

Нисам добра с новцем

Риша и Рајан данас су у браку и имају две ћерке, а заједнички банковни рачун отворили су само два месеца након упознавања. Разлог томе је што је Рајан пажљив с новцем, док Риша воли да се почасти козметиком, крпицама или фризуром.

Фото: Депозит

Прочитајте још: "Кренула сам да вежбам кад ми је пришао запослени са СУЛУДИМ ЗАХТЕВОМ, због ког сам морала да НАПУСТИМ ТРЕНИНГ" (ФОТО)

Зато Британка сваког месеца од супруга добија 100 фунти (12.800 динара) џепарца.

- Ужасна сам с новцем, продали смо станове и уселили се заједно у кућу пре шест година. Тада је почео да ми даје џепарац на мој предлог. Искрено смо разговарали о новцу и њему се то чинило као добра идеја - признала је Риша.

Тврди како је данас боља с новцем јер води свој бизнис и има двоје деце, па су јој се приоритети променили. - Дизајнерске торбице ми више нису привлачне, али волим да се почастим без паничења да сам случајно потрошила новац намењен за режије. Финансијске бриге могу утицати на ментално здравље, а наш договор то спречава. Рајан и ја смо тим. Делимо новац, па мислим да наш аранжман није нефеминистички - закључила је.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.