Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Да ли чак и ПРОФЕСИОНАЛНЕ МАСКЕ могу заштити од КОРОНА ВИРУСА? Анализе су ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ!

Нови талас светске пандемије корона вируса закуцао је на врата и наше земље, а научници упозоравају на мере превенције и заштите.

1603395338_korona.png
Фото: Pixabay
Oglas

Маске за заштиту од корона вируса учинковите су када нам честице вируса прете из ваздуха! Оно што је забрињавајуће је чињеница да чак ни професоналне, високо квалитетне маске не могу у потпуности елиминисати ризик од заразе, упозоравају јапански истраживачи као закључак у својој студији објављеној у среду.

Прочитајте још: ЦРНА СО је НАЈМОЋНИЈИ ЛЕК на свету! Узима се по зрно и у РУСИЈИ се чува као БЛАГО

Научници са Универзитета у Токију спровели су анализу над луткама, чије су главе биле окренуте једна ка другој у затвореној комори. Једна глава, опремљена распршивачем, симулирала је кашаљ и избацила стварне честице коронавируса.

Прочитајте још: Воће НЕ ЈЕДИТЕ после оброка, јер се у организму ДЕШАВА нешто СТРАШНО

Упозоравају и амерички научници
Сагласност са овим налазима дали су и научници у Америчком Центру за контролу и превенцију болести (CDC), који упозоравају јавност да патоген вируса може сатима опстати у ваздуху и бити претња по заразу људи.

Друга је опонашала природно дисање са комором за прикупљање вируса који пролазе кроз дисајни пут. Памучна маска смањује удисање вируса до 40 одсто у односу на ситуацију кад маске уопше нема.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Медицинска маска Н95, коју користе медицински стручњаци, зауставља честице вируса до 90 одсто. Међутим, чак и кад је маска Н95 у потпуности приљубљена за лице, неке се честице вируса ипак уђу у дисајни систем.

- Синергијски учинак настао је у ситуацији када су маске имали и прималац вируса и распршивач вируса - наводи се у студији. Ови јапански научници уз помоћ супер компјутерских симулација показали да влажност ваздуха знатно утиче на то како се вирусне честице шире ваздухом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas