Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЖА

Да ли и ви имате ЈАГОДИЧАСТУ КОЖУ? Ево како да изађете на крај са њом (ФОТО)

Кожа на ногама није увек као са рекламе.

1598356967_Capture2.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / kurvykatie
Oglas

Проширене вене, испуцали капилари, стрије и целулит нећете често видети у часописима и на друштвеним мрежама.

Међутим, ако изађете из куће и прошетате се градским улицама, приметићете да је мало жена чија је кожа беспрекорна. Поред многих других неправилности, на ногама су често видљиве ситне црне тачке. Због специфичног изгледа који асоцира на јагоде, ово стање названо је баш по том укусном воћу. Можда израз јагодичасте ноге звучи симпатично, али овај проблем са кожом може бити прилично неугодан.

Прочитајте још: Ако жена жели да буде СРЕЋНА мора имати најмање ДВЕ ТРАЧ ПАРТИЈЕ НЕДЕЉНО!

Јагодичаста кожа
Оваква кожа најчешц́е је последица увец́аних фоликула длаке или запушених пора. Ако вам је кожа светла, а длачице тамне, фоликули длаке назиру се испод коже, што ствара изглед тачкица. Уколико су длачице на вашим ногама светле, за изглед могу бити криве запушене поре. Када су поре увећане, вишак уља и прљавштина остају у њиховој унутрашњости. У додиру са ваздухом, долази до оксидације, па зато изгледају тамније и постају упадљивије.

Истачкана кожа ногу некад је и последица фоликулитиса (упала фоликула длаке). До њега долази када се у фоликулу длаке догоди бактеријска или гљивична инфекција, што доводи до црвенила или настанка ситних, белих избочина око фоликула.

Слично томе је и једно друго стање коже, псеудофоликулитис. Црвене бубуљичице око упаљених фоликула длаке и ураслих длачица вероватно сте имали бар једном.

Прочитаје још: Појављују вам се ЦРВЕНЕ ТАЧКИЦЕ после БРИЈАЊА: Ево зашто се то дешава и како да СПРЕЧИТЕ

Они су последица оштећења фоликула до кога најчешће долази током бријања или депилације.

Уколико је дошло до инфекције, за лечење ће највероватније бити потребна посебна, медицинска козметика, па је неопходно консултовати се са дерматологом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Доес анyоне кноw хоw то гет рид оф страwберрy легс? И дидн’т евен кноw тхис wас а тхинг унтил рецентлy. Мy легс хаве алwаyс беен лике тхис анд И дон’т схаве тхем. #тхицклацес ▫️ ▫️ ▫️ ▫️ ▫️ ▫️ ▫️ #аирмаx97 #аирмаx97волт #волт #никеаирмаx97 #аирмаx97талк #снеакхер #снеакхерстyле #цнкдаилy #снеакерблог #снеакерблоггер #кицксофинстаграм #катиеандкицкс #никеwоман #никеwомен #нике #аирмаxкицкс #страwберрyлегс #кератосиспиларис #дцблоггерстyле #дцблоггер #снеакералерт #снеакераддицтс #фемалеснеакерхеад #фемалеснеакерхеад #неонyеллоw #кицксдаилy #снкрскицкцхецк #инстакицк #снеакерцоллецтион

Објава коју дели 𝙺𝚊𝚝𝚒𝚎 𝙰𝚕𝚎𝚡𝚒𝚜 📍 𝚆𝚊𝚜𝚑𝚒𝚗𝚐𝚝𝚘𝚗 𝙳𝙲 (@курвyкатие) дана

Прочитајте још: Жене, ОПРЕЗ! Да ли знате колико је ШМИНКА ОПАСНА по здравље?

Како да кожа на ногама лепо изгледа?

Попут младежа и пегица, јагодичасте ноге су за многе људе обична физичка карактеристика која може бити повезана са генетиком. Оне не представљају здравствени проблем, осим ако не почнете да чепркате по кожи у покушају да се решите црних тачкица.

Дерматолози кажу да је кожа на ногама склона ожиљцима, па истискивање може довести до стварања флека и рана које ће бити видљиве месецима.

Трење коже, ношење преуских хеланки и одлагање туширања након тренинга често доводе до иритација. Слично је и са бријањем. Вруц́а вода у комбинацији са жилетом може оштетити фоликулу длаке и учинити је видљивијом. Развој бактерија спречићете редовним мењањем бријача који користите. То ће уједно обезбедити да жилет не буде туп.

Прочитајте још: ПЕТ ствари које ПРАВА ДАМА никада не би урадила

Редован пилинг коже и уклањање мртвих ц́елија најбоља је превентива. Под тим се не мисли на грубо трљање коже сунђером (може додатно погоршати проблем), већ на коришћење неког нежног ексфолијанта. 

Хидрирање након пилинга је свакако неопходно, како би кожа била мека и глатка. За оне који имају видљиве фоликуле длаке, ласерско третман може бити од користи. Ласер уништава корен длаке, због чега њен пигмент нестаје, а самим тим губи се и јагодичаст изглед коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas