· · Коментари: 0
везе

Да ли имате жељу да се дистанцирате од партнера? Пет знакова који показују да ЉУБАВ НЕСТАЈЕ

Брачна терапеуткиња, докторка Беки Вајтстоун, тврди да људи који су у дугој вези или браку могу у неком периоду да доживе такозвани "емоционални развод", односно да престану да гаје осећаје према партнеру.

1620324964_Depositphotos_11205891_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Тај тренутак карактерише максималан степен незадовољства партнером и свако се на свој начин суочава с таквим емоционалним искуством, али постоји неколико типичних назнака које одају да вас партнер више не воли. Ових пет су најучесталије:

Учестало критиковање

Заљубљени људи лако опраштају партнерима ситне свакодневне грешке, али када осећаји нестану, и најмање ситнице постају проблем. Ако партнеру иде на живце све што кажете или урадите (или већина тога), вероватно више не осећа љубав према вама.

Прочитајте још: Где девојке најчешће ГРЕШЕ: Ево како се ПРАВИЛНО контурише нос! (ВИДЕО)

Недостатак комуникације
Једна од првих назнака да партнеру више није стало до вас је избегавање комуникације с вама. Ако вам само кратко одговара на ваша питања и не упушта се у дуже и искрене разговоре, могуће је да у вашем односу нешто "не штима". 

Жеља за дистанцирањем

Ово стање обично се код брачних или партнера који су у вези јавља након свађе, када обоје или једно од партнера затварају своје осећаје пред другим. Терапеуткиња саветује да након сваке свађе сачекате бар 20 минута да се "прашина слегне", а затим да покушате да изгладите ситуацију, јер ћете у противном бити на добром путу за "емоционални развод". Ако се пак ваш партнер тако понаша према вама и кад се не свађате, вероватно је већ касно за спасавање ваше љубави.

Не смејете се заједно

Ако су ваши заједнички тренуци престали да буду забавни и, док сте заједно, све више ћутите и ретко када се смејете, време је да размислите о томе колико ваша веза, односно брак има смисла. Терапеуткиња истиче да се захлађење односа међу партнерима огледа у кратким примедбама и дугим раздобљима тишине. Ипак, напомиње и да не смете да пренаглите са закључцима ако је ваш партнер иначе затворена особа, јер онда можда и немате разлога за бригу.

Прочитајте још: Шта подразумева погрешан начин ФЛЕРТОВАЊА?

Више се ослања на друге него на вас

Партнери једно другом треба да буду највећа подршка у животу, а ако приметите да се ваш партнер у свему више ослања на породицу, пријатеље или неког трећег, то је знак за узбуну. Терапеуткиња наглашава да поента "емоционалног развода" није у физичкој превари, него у нестајању повезаности која вас чини паром.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.