· · Коментари: 0
ОТКРИВЕНО

Да ли изглед заиста УБИЈА? Сазнајте шта ове ОСОБИНЕ говоре о вашем здрављу

Набор на ушној шкољки, боја ваше косе,као и то да ли сте левак или дешњак могу вам пружити дубљи увид у ваше благостање

1601576862_Depositphotos_24216479_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос

Од боје косе и очију до величине груди и прстију, можемо сазнати много тога о нашем здрављу.

Прочитајте још: Када га ИМА мушкарац је САМОУВЕРЕН, а после 40. године све креће НИЗБРДО

Ушни набор

Ако вам се на ушној шкољки појави набор, то може значити да имате несигурно срце. Студије сугеришу да бора на уху може довести до већег ризика од срчаних болести или можданог удара. Сматра се да набор показује да је проток крви кроз мале судове до ушију слабији и вероватно је повезан са стварањем зачепљења у артеријама. Ово чини кожу мање еластичном.

Боја косе

Боја ваше косе може наговестити нешто озбиљније. Црвенокоси су у већем ризику од рака коже и имају нижи праг бола. Али показало се и да "ђумбири" имају мање шансе за рак простате.

Идеја о „глупој плавуши“ је бесмислица - плавуше у просеку имају нешто већи IQ од тамнокосих, каже студија са Државног универзитета Охаја.

Фото: деспоситос

Леворуки људи

Сваки десети човек је леворук, а стручњаци рачунају да људи који пишу левом руком, чешће оболевају од болести црева. Али имају ниже стопе артритиса. Леворуки чешће пију алкохол и падају у депресију, али се брже опорављају од можданог удара.

Боја ока

Имајући плаве, зелене или сиве очи или светлу кожу, представља већи ризик од рака ока, каже америчка студија. Студија је показала, да људи са смеђим очима имају брже реакције и да се брже напију.

Грба на носу - кука

Уколико имате велику "куку" мање су шанседа се разболите. Истраживачи са Универзитета у Ајови открили су да већи носеви удишу мање загађивача, одбијају клице из уста и могу смањити ефекте грознице.

Вилица пада

Мушкарци који изгледају мачо, са четвртастим вилицама и ширим лицима, имају нижи квалитет сперме, показала је студија. Истраживања показују да су жене са већом брадом сексуално активније, можда због већег нивоа тестостерона.

Фото: деспоситос

Да ли је величина битна?

Истраживачи из Аустралије открили су да мушкарци са већим пенисом имају боље опште здравствено стање. Облик би такође могао бити важан. Студија Медицинског колеџа Баилор у Тексасу открила је да су мушкарци са искривљеним пенисом у већем ризику од развоја неколико врста карцинома.

Тест грудног коша

Студија у часопису "БМЦ Медицал Генетицс" открила је да жене са већим попрсјем имају гене који су повезани са раком дојке. Друга истраживања са Универзитета у Чикагу сугеришу, да су жене са већим грудима паметније.

Ако је код мушкарца прстењак дужи од кажипрста на десној руци, то указује на висок полни нагон, кажу научници. Ипак, они са дужим кажипрстом од прстењака имају трећину мање шансе да оболе од рака простате

Краће ноге

Краће ноге повезане су са већим ризиком од дијабетеса типа 2 и деменције, али са мањим ризиком од прелома у старости. Данска студија сугерисала је да људи са здепастим бутинама имају мање шансе од срчаних болести или превремене смрти.

Прочитајте још:На све ове ствари утиче једна ЖВАКАЋА ГУМА

Кратки прсти

Људи са кратким прстима боље трче, док ће они са дугим прстима претрпети више повреда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.