Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интересантно

Да ли је боље да спавате са или без јастука? Ово је његова поента

Чини се да од кад знате за себе спавате на боку са високим јастуком.

1614026648_Depositphotos_53866405_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Готово да вам је незамисливо да може другачије. Па опет, провели сте по ко зна коју бесану ноћ преврћући се по кревету. Упркос високим оценама јастука који сте купили (и скупо га платили) и даље имате болове у раменом појасу и врату. Да ли је можда спавање без јастука решење за вас? Потражили смо помоћ стручњака по овом питању.

Прочитајте још: Ове две ТЕТОВАЖЕ су јој спасиле живот: Ево зашто је важно да знате која је ЛЕВА, а која ДЕСНА страна (ФОТО)

Која је поента јастука?

Јастук није само гомила паперја због ког ваш кревет изгледа удобно. Он има неколико важних функција. Као прво он служи за одржавање кичме у правом положају док мењате позе у току спавања. Дакле, његова улога би требала да буде спречавање појаве болова у врату, раменима и дуж кичме. Функција јастука огледа се у подржавању природне кривине вашег врата и кичме. Особе које спавају на боку знају да је незамисливо спавање без јастука, јер глава у том положају неприродно "виси" у ваздуху.

Спавање на леђима
Ако сте неко ко спава на леђима, и патите од болова у раменом појасу, врату и дуж кичме стручњаци саветују да покушате ноћ да проведете без јастука. У овом положају нема неприродног ослонца за вашу главу док спавате, па вам може бити знатно удобније него да под главом имате висок јастук.

Друга предност спавања са јастуком је лакше дисање. Осим удобности стручњаци кажу да када спавате са јастуком под главом ви заправо лакше дишете јер вам је глава уздигнутија у односу на тело, а крв има прилику да тече у исправном смеру. Дијасни путеви су знатно проходнији када спавате са него без јастука под главом. Стручњаци се слажу да је спавање са јастуком подесније за кичму, врат, рамени појас али и за лакше дисање и бољу прокрвљеност.

Прочитајте још: "Ево доказа да свет није прилагођен женама": Студенткиња објавила ПОРАЖАВАЈУЋУ листу (ФОТО)

Спавање на стомаку

Спавање на стомаку је такође добра варијанта да испробате спавање без јастука. И у овом положају ваша глава није у упитном положају, па не би требало да имате проблема са укоченошћу. С друге стране према речима стручњака, овај најомиљенији положај већине људи приликом спавања заправо је најмање пожељан јер је врат у току ноћи превише окренут у једну страну, што може довести до поприлично интензивних болова.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas